Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

2025-plan: Vores børn - vores ansvar

Radikale Venstre har en vision for et bedre samfund i dag og for den næste generation. Vi ønsker at give et samfund videre til vores børn, der er endnu bedre end det, vi fik.
Det gør vi, fordi alle forældre ønsker deres børn et godt liv. Men også fordi vores børn er den mest dyrebare ressource, vi har. Dem skal vi passe på. Dem skal vi investere i.
 
Rammerne for gode liv kommer ikke af sig selv. Verden forandrer sig voldsomt i disse år. Ny teknologi, ny demografi og ny geografi i form af klimaforandringer og geopolitiske skift forandrer rammene for vores liv med stadig større hastighed. Derfor kan vi ikke planlægge fremtiden i detaljer. Men vi kan forberede os på den. Investere i den og gøre vores bedste for at forme den efter vores egne drømme og visioner.
 
Igennem flere århundreder er det lykkedes at skabe et Danmark som et af de mest velstående, mest lige, tillidsfulde, grønneste – og lykkeligste samfund i verden. Det er vores arv og forpligtelse at sætte høje ambitioner for at målrette og udvikle alle vores fælles ressourcer. Så det enkelte menneske får mulighed for at udfolde sit eget potentiale. Så vi som land får mulighed for at udfolde vores fælles potentiale i form af skaberkraft og bæredygtighed i enhver forstand.
 
Med Radikale Venstres 2025-plan viser vi, hvordan vi kan gøre visioner til virkelighed, og investere i børn, uddannelse og grøn omstilling. Vi vil skabe mere vækst, færre fattige og afskaffe fattigdomsydelserne fra kontanthjælpsloft til integrationsydelse.
 
Vores plan viser, hvordan vi kan skabe overskud, give plads til alle og lade flere være noget for nogen. I de kommende år forandrer verden sig, flere ældre kommer til, flygtninge skal integreres og mange børn og unge skal rustes til en ny verden. Disse forandringer skal ikke mødes med besparelser, grænsebomme eller ved at overlade de svageste til sig selv.
 
Vi skal kunne investere i det, vi skal leve af i fremtiden. Og alle skal være med. Kontanthjælpsmodtageren uden uddannelse. Flygtningen, der lige er ankommet til Danmark. Lønmodtageren, som gerne vil starte egen virksomhed. Det udsatte barn, som har brug for omsorg og fællesskab.
 
Så når vi radikale ønsker reformer, er det fordi vi ønsker at forandre samfundet til det bedre. Vores krav til reformer er, at dem, der kan, skal bidrage. Mens dem der ikke kan, skal have flere muligheder. Det ægte sammenhold - det stærke fællesskab – er når dem, der kan, bidrager, og den hjælpende hånd gives til de svageste. 
 
Investeringer kræver økonomiske ressourcer. Undlader vi at gennemføre reformer, bliver vi gidsler for vores egen stilstand og vil løbende skulle prioritere stadigt hårdere i den offentlige velfærd og vores egne muligheder. Radikale ser optimistisk på vores fremtid. Vi tror det kan betale sig at investere i den. I os selv, i de nye teknologier – og i velfærden. Alternativet til reformer er fortsat økonomisk smalhals – både i det offentlige og hos os selv.
 
Læs Radikale Venstres 2025-plan:
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik