jun.
2022
16
11:00 - 00:00

Radikale Venstre på Folkemødet 2022

Allinge
Den 16.-19. juni er der atter Folkemøde på Bornholm, og i det radikale telt kan du bl.a. møde Sofie Carsten Nielsen, Martin Lidegaard og den ukrainske ambassadør, Margrethe Vestager og redaktør Rune Lykkeberg.

Få hele overblikket over programmet i Radikale Venstres telt her. Nederst på siden finder du også de enkelte radikale folketingsmedlemmers programmer for dagene på Folkemødet.

Bliv frivillig i det radikale telt

Vi har brug for din hjælp! Det radikale telt på Cirkuspladsen på Folkemødet bliver hjemsted for en masse fantastiske arrangementer, og for at de kan forløbe på bedst mulig vis, har vi brug for frivillige.

Vil du være med til at sprede liv og glade dage, lave kaffe, popcorn, udlevere materialer og fortælle interessede om, hvad det vil sige at være medlem af Radikale Venstre og vores introtilbud til nye medlemmer, så meld dig på linket herunder.

Du må gerne melde dig til flere forskellige tidspunkter, og vi har brug for op til to frivillige i hvert slot - vi sætter pris på al hjælp!

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Laura Hammelef Beck på Laura.beck@ft.dk eller 61 62 35 82

Meld dig som frivillig for Radikale Venstre på Folkemødet

Bliv frivillig på Folkemødet

Arrangementerne finder sted i Radikale Venstres telt, med mindre andet er angivet. 

Torsdag den 16. juni

11.00: Folkemødet og det radikale telt på Cirkuspladsen åbner

12.00: Alle radikale mødes i teltet, hvorefter vi sammen går ned til hovedscenen til Sofie Carsten Nielsens partiledertale

13.00: Politisk leder Sofie Carsten Nielsen holder sin partiledertale på hovedscenen

14.00-14.45: Et sundt samfund – i coronaens skygge, debatevent af Radikale Venstres dialogforum for Sundhedspolitik

Mens coronaen rasede udviste politikerne en uhørt evne til at prioritere de midler, der skulle bruges for at bekæmpe virus og til at turde begrænse borgernes personlige frihed med det for øje. Befolkningen tolererede det, og man så en vilje på tværs af alle aktører i sundhedsvæsenet til at samarbejde på helt nye måder for at få enderne til at mødes.
Derfor stiller vi spørgsmålet: kan man bruge nogle af de erfaringer vi fik under corona til at turde gå i gang med egentliget sundhedsvæsen, der allerede nu er max presset indtil forebyggelsen evt slår igennem.

Deltagere:
Karin Friis, Bach formand for Danske Regioner sundhedsudvalg
Mette Lolk, Afdelingschef for forebyggelse og oplysning i Kræftens Bekæmpelse
Camilla Ratcke, formand for Lægeforeningen

Moderater: Annette Randløv

15.00-15.45: Uddannelsesbingo

Hvad betyder uddannelsesreformen og udflytningen af uddannelser for de unge? Vi tager snakken! Vi inviterer studenterforeninger og unge i bred forstand til en snak om hvad udflytningerne af uddannelser betyder for dem og deres studiemiljøer, og om deres drømme for uddannelsessystemet.

Deltagere: 
Johanne Baadsgaard, forperson Djøf studerende
Julie Lindmann, forperson Danske Studerendes Fællesråd
Kristian Lauta, Prodekan Uddannelse ved Københavns Universitet
Feline Christensen, næstforperson for de Lærerstuderendes 

17.00-17.45: Radikal iværksætterpolitik

Danmark er slet ikke noget dårligt land at starte virksomhed i, men vi har for få iværksættere og for få mindre virksomheder, der har vækst. Så hvordan får vi flere iværksættere, hvor finder vi kapitalen til vækst, og kan der skabes en virksomhed med milliardomsætning på 10 år i Danmark? Kom og deltag i debatten om Danmarks fremtid.

Deltagere:
Katrine Robsøe, Radikale Venstres erhvervsordfører
Sine Linderstrøm, Leder af iværksætter initiativer i DI.

Moderator:
Kim Østrup, tidligere direktør i IBM

18.00-18.45: Kan kunst og kultur drive udviklingen i vores store byer?

Det er ikke altid kulturpolitikken, der står i forreste række, når der er valgkamp. Ikke desto mindre er kulturerhvervets omsætning på niveau med dansk landbrugs - og ligesom mad og drikke er kulturen en del af alle menneskers hverdag.
I København har man fået en kulturborgmester, der efter de første 100 dage lancerede en ambitiøs strategi for, hvordan kunst og kultur kan være drivende i udviklingen af landets hovedstad, hvis man tør tænke stort.

Oplev Københavns nye Kulturborgmester Mia Nyegaard og skaberen af bl.a. Kulturby96 i København og Århus2017 Trevor Davies i debat med en af byens erfarne kulturaktører Mikkel Harder, der har stået i spidsen for festivaler og kulturinstitutioner, når de diskuterer visioner og realiteter for kunst og kulturlivet i Danmark.

Deltagere:
Mia Nyegaard, Københavns nye Kulturborgmester
Trevor Davies, skaber af Kulturby96 og Århus2017
Mikkel Harder, erfaren kulturaktør

Det radikale telt ved Folkemødet i Allinge
1/0

Det radikale telt ved Folkemødet i Allinge

Fredag den 17. juni

09.00: Teltet åbner - vi servere kaffe 

10.30-11.15: Klimamærkning af fødevarer, hvor svært kan det være?

Quiz, debat og dilemmaer om klimamærkning af fødevarer.

Skal klimamærket være et on/off mærke ligesom Ø-mærket, eller skal det være en farveskala, ligesom på hvidevarer? Skal man kunne sammenligne forskellige mærker af leverpostej, eller er det nok at mærker efter de overordnede fødevarekategorier? hvordan afgrænser vi alle de faktorer, der skal tælles med? Og er du klar til at spise opdrættede fisk, hvis de er bedre for klimaet end havets fisk?

Deltagere:
Politisk chef hos TÆNK
Karin Breck, Programchef hos Concito
Michael Minter CSR-chef hos Coop
Thomas Roland
katrine Robsøe, MF Radikale Venstre

11.30-12.15: Forenet i mangfoldighed

Den Europæiske Unions motto "Forenet i mangfoldighed" er et udtryk for, hvordan europæerne er blevet forenet i form af EU for at arbejde for fred og velstand, mens de på samme tid beriges med kontinentets mange forskellige kulturer, traditioner og sprog. Men er en fælles ydre trussel, hvilket i denne sammenhæng kan være Brexit eller Rusland nødvendig for at ryste europæerne sammen for at få en følelse af fællesskab? Kan vi opnå denne fællesskabsfølelse på anden vis?

Deltagere: 
Margrethe Vestager, ledende næstformand for EU-kommissionen
Rune Lykkeberg, Chefredaktør Information

12.15-12.45: Spørg Sofie

Radikale Venstre byder alle velkommen til det Radikale telt til Q&A med Sofie Carsten Nielsen. Her vil gæster vil få muligheden for at spørge Sofie Carsten Nielsen om diverse spørgsmål.

Deltagere: 
Sofie Carsten Nielsen, Politisk leder Radikale Venstre

14.00-14.45: Ukraine efter krigen – en samtale med Ukraines ambassadør

Hvor skal Ukraine hen efter krigen? Hvad kan Danmark og EU gøre lige nu? Og hvad kan vi gøre på sigt for at sikre en fredelig og bæredygtig udvikling for Ukraines hårdt prøvede befolkning? Radikale Venstre inviterer til en samtale mellem Ukraines ambassadør i Danmark Mykhailo Vydoinyk og formand for Det Udenrigspolitiske Nævn Martin Lidegaard.

Deltagere: 
Mykhailo Vydoinyk, Ukraines ambassadør i Danmark 
Martin Lidegaard formand for Det Udenrigspolitiske Nævn

15.30-15.50: Ryg mod ryg med Samira Nawa og Benny Engelbrecht

Folketingsmedlemmerne Samira Nawa og Benny Engelbrecht sætter sig på scenen med ryggen til hinanden. Quizmaster Alexander Bjørn Jensen vil herefter præsentere dem for en række underholdende og overraskende udsagn. Ved hvert udsagn skal de to politikere vurdere, hvem af dem udsagnet passer bedst på. Er de enige, får politikerne point. Er de uenige, får quizmasteren point. Så spørgsmålet er: Hvor godt kender de to politikere egentlig hinanden?

Deltagere: 
Samira Nawa, MF Radikale Venstre 
Benny Engelbrecht, MF Socialdemokratiet 

17.00-17.45: Ung og folkevalgt

Møder man mange fordomme som ung og folkevalgt i dansk politik? Eller er der endda også nogle fordele? Kan man have et ungdomsliv - med alt hvad det indebærer - samtidig med at skulle forvalte millioner af kroner i sit hverv som politiker? Det er nogle af de spørgsmål, som vi kommer til at tale om i denne samtale. Vi kommer også til at tale om Radikale Venstre er gode nok til at rumme unge folkevalgte i partiet. I panelet vil være Katrine Kildgaard, der blev valgt ind i borgerrepræsentationen i København, Thomas Rohden, der blev valgt ind i Region Hovedstaden, og Anne Skau, der blev valgt ind i både Odense Byråds og Region Syddanmark.

Samtalen moderes af Jeppe Fransson, regionsrådsmedlem i Region Sjælland og medlem af forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i Radikale Venstre.

Deltagere: 
Anne Skau Styrishave, Byrådsmedlem og regionsrådsmedlem Odense Kommune og Region Syddanmark
Katrine Kildgaard, medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune
Thomas Rohden, medlem af social og psykiatriudvalget i Region Hovedstaden for Radikale Venstre

Jeppe Fransson, regionsrådsmedlem i Region Sjælland og medlem af forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i Radikale Venstre

18.00-18.45: Tænk Ungt

Radikale vil gerne tænke nyt. Vi skal sikre, at de unge stemmer kommer med, så politik ikke kun bliver et gavebord af højere ældrechecks. Derfor invitere Radikal Ungdom til en åben samtale om hvordan vi får de unges prioriteter integreret i politikudviklingen.

Deltagere: 
Christopher Røhl Andersen, Kommunalpolitiker og næstformand for Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalget i KL
Kashif Ahmad, medlem af Københavns Borgerrepræsentation
Zoe Elkær Nicot, EU-ungdomsdelegat
Marie Brixtofte, foredragsholder og medlem af kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune

19.30: pubquiz og fest i det radikale telt

Radikale Venstre inviterer til en forrygende aften, hvor vi blandt andet skal afholde årets pubquiz. Der vil være tre forskellige runder: Hvem sagde hvad? Hvem havde hvilke visioner? og Hvem er det? Der vil blive uddelt festlige præmier til holdet med flest points, og uddelt god stemning til alle. Pubquizzen er af politisk karakter, lavet med henblik på at alle skal kunne deltage og have en fantastisk aften. Vi håber på, at se jer.

Deltagere: 
Jens-Christian Navarro Poulsen, medlem af Radikale Venstres hovedbestyrelse og forretningsudvalg
Jeppe Fransson, regionsrådsmedlem i Region Sjælland og medlem af Radikale Venstres hovedbestyrelse og forretningsudvalg Region Sjælland

Sofie Carsten Nielsen taler på scenen ved Folkemødet 2021
1/0

Sofie Carsten Nielsen taler på scenen ved Folkemødet 2021

Lørdag den 18. juni

09.00: Teltet åbner - vi servere kaffe 

11.00-11.45: Byg fremtidens uddannelser (AFLYST)

Hvordan får vi uddannelser, som er fleksible og attraktive? Uddannelser, som de unge trives på? Og uddannelser, som gør hele Danmark dygtigere og bedre rustet til en grøn fremtid?

Katrine Robsøe (MF, Radikale Venstre) er bygmester til denne samtale, hvor du sammen med kloge uddannelsesfolk er inviteret til at deltage som arkitekter på fremtidens uddannelser. Kom og giv dine input og grib legoklodserne, der undervejs formes til bud på, hvilke visioner folkemødet kan give med ind i fremtiden. Det bliver visionært, hyggeligt og aktivt.

Deltager: Katrine Robsøe, MF Radikale Venstre

12.00-12.45: Er EU relevant for den danske ungdom?

Til afstemningen om forsvarsforbeholdet var den danske ungdom en af de største grupper af tvivlere. Er det er en generel tendens, når vi taler EU og ungdommen - at den danske ungdom er i tvivl om formålet med EU og relevansen af det europæiske samarbejde? Eller er ungdommen netop dem, der går allermest op i de helt store udfordringer, EU møder.

Samtalen styres af Jeppe Fransson, regionsrådsmedlem for Radikale Venstre i Region Sjælland samt medlem af partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse.

Deltagere: 
Sigrid Friis Frederiksen, kandidat til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre
Thomas Østergaard, EU-ungdomsdelegerede hos Dansk Ungdoms Fællesråd
Tobias Marney, landsformand for Europæisk Ungdom

14.00-14.45: Sikkerhedspolitik er mere end krudt og kugler

Med det nationale kompromis om dansk sikkerhedspolitik er kursen lagt mod en markant stigning i udgifterne til det danske forsvar. Men sikkerhedspolitik er andet end oprustning. Sikkerhedspolitik er også diplomati, konfliktløsning, fredsbevarende operationer og demokratiudvikling - det man også kalder "soft power". Derfor har Radikale Venstres Internationale Udvalg inviteret Jørn Boye Nielsen fra Rådet for International Konfliktløsning til en snak om hvordan vi sikrer, at også de ikke-militære elementer forsvinder ud af en dansk sikkerhedspolitik.

Deltagere: 
Jørn Boye Nielsen, næstformand for Rådet for International Konfliktløsning

Moderator:
Johannes Rolighed Xie, næstformand for Internationalt udvalg, Radikale Venstre

15.00-15.45: København som værtsby for OL i 2036

Vilde visioner, men hvad skal der egentlig til. Danmark skal byde ind på De Olympiske Lege, og København skal være værtsby. Sådan lyder visionen fra Mia Nyegaard, kultur- og fritidsborgmester i København. Der vil have det mindste, billigste og mest bæredygtige OL til Danmark.
Men er det realistisk? OL er kendt for at overskride budgetterne betragteligt, generere infrastruktur der er overdimensioneret for brug efterfølgende. Så hvordan kan København gennemføre et regimeskrifte for OL, og afholde et "minimalistisk OL" med krav om bæredygtighed – økonomisk, social og miljømæssigt?

Deltagere:
Mia Nyegaard, Københavns kultur- og fritidsborgmester, Radikale Venstre 
Hans Nartop, Direktør for Dansk Idrætsforbund

17.00-17.45: Hvad er demokrati v2.22?

Hal Kochs samtaledemokrati er slut. Demokratiet er i krise! Politikerne er blevet magtfuldkomne og langt væk fra borgerne. De lukker ørerne og taler gennem deres partier, der har udviklet sig til kampagnemaskiner og ungdomspartierne deres politikerfabrikker. Christopher Røhl er et produkt af det moderne demokrati. Han er forhenværende landsformand for Radikal Ungdom, folkevalgt for Radikale Venstre på Rådhuset i landets største kommune og medlem af partiets hovedbestyrelse gennem ti år. Nu er han indstillet til dialog prisen på dette års folkemøde, og sammen med aktører, der arbejder med demokrati i forskellige dele af samfundet, vil han gøre status på demokratiet og finde løsningerne, der skal afvikle krisen.

Deltagere:
Christopher Røhl, Medlem af Borgerrepræsentation i København for Radikale Venstre

Folketingsmedlemmernes program på Folkemødet