Nyhed

50.000 nye kolleger til velfærd og virksomheder

Sofie Carsten Nielsen sammen med Andreas Steenberg og Martin Lidegaard ved Radikale Venstre sommergruppemøde 2022
Virkeligheden kalder. Overalt i det danske samfund mangler der mennesker. Elektrikeren. Tjeneren. Jordemoderen. Hjemmehjælperen. Pædagogen. Alle står de lige nu og mangler kolleger. Derfor skal en kommende regering forpligte sig til at hæve arbejdsudbuddet med 50.000 frem til 2030.

Manglen på mennesker er allerede udtalt både hos virksomheder og i vores velfærd. Og i 2030 er der 125.000 flere ældre over 70 år og 60.000 flere børn under 18 i Danmark.

"Uanset hvilken regering der kommer efter valget, skal den simpelthen træffe beslutninger om reformer, der løfter arbejdsudbuddet. Vi siger, at et meget godt bud kunne være 50.000 mennesker. Det er det, der bliver efterspurgt derude," siger Sofie Carsten Nielsen.

Vi skylder alle svar på denne afgørende og akutte udfordring for vores land. Vi har vores bud: Vores 2030 plan: Sammen om et stærkt Danmark. Det er ikke et ultimativt krav, men et meget klart krav om at tænke nyt, så arbejdsudbuddet øges.

"Det er usolidarisk ikke at ville levere reformer og arbejdskraft. Hvem skal så i fremtiden passe børnene i børnehaverne? Passe vores ældre? Gennemføre den grønne omstilling? Det kan ikke lade sig gøre uden reformer," siger Andreas Steenberg.

Læs mere

Radikale Venstres 2030-plan
Læs interviewet med Sofie Carsten Nielsen