Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

”EU giver Danmark indflydelse”

Som 7-årig fik Thomas Elkjær sin første EU-oplevelse, da han skrev ’EF Nej tak’ på en havelåge længere nede ad sin vej. Siden da er den nu 49-årige Cand.polit. blevet meget begejstret for det europæiske projekt. For ham er der nemlig ingen vej udenom EU, hvis vi ønsker demokrati og fred i Europa. Og derfor bør Danmark også deltage fuldt og helt i det europæiske fællesskab, fastslår han.
Af Kristian Brandrup 
 
”Samarbejdet i EU har været motoren i udviklingen i Danmark i de sidste 40 år. EU er og har været garant for en fredelig, stabil og demokratisk udvikling i Europa. EU giver Danmark en indflydelse i verden, som vi ellers aldrig ville kunne opnå, og Europa kan kun opnå indflydelse i verden gennem et samlet EU.” Sådan siger kandidat til europaparlamentsvalget for Radikale Venstre Thomas Elkjær indlevende, da han forklarer, hvorfor EU er vigtig. 
 
Thomas er opstillet i Nordsjællands Storkreds og bor med sin kone i Allerød. Han har tre børn på henholdsvis 27, 24 og 20 år. Erhvervsmæssigt har han arbejdet både i den finansielle og kommunale sektor samt som selvstændig. I de sidste 17 år har han arbejdet med it-ledelse og projektledelse. 
 
Mange problemer kan kun løses i fællesskab  
Da han bliver bedt om at fortælle, hvorfor han har valgt at stille op til Europa-Parlamentet, svarer han utvetydigt:
 
”Danmark og danskerne skal deltage fuldt i EU i stedet for at stå modvillige og tøvende på sidelinjen. Danmark har mange ting at byde på, men fordi vi kun er halvt og tøvende med, så bliver vi kun lyttet halvt og tøvende til. Vi europæere har mange ting til fælles og mange problemer, som vi kun kan løse i fællesskab.”
 
Fokus på fællesskabet præger også Thomas’ mærkesager i valgkampen:
 
”Jeg vil bekæmpe national selvtilstrækkelighed og enhver begrænsning af den fri bevægelighed. Jeg vil tale om transparens i de politiske beslutninger i EU som en del af arbejdet med at skabe en større demokratisk legitimitet i det europæiske samarbejde – det er helt centralt i arbejdet for at få de europæiske befolkninger til at tro på EU igen. Jeg vil tale for en større solidaritet mellem Nord- og Sydeuropa, hvor fokus skal være på at få ungdomsarbejdsløsheden ned”, pointerer en tydeligt indigneret Thomas Elkjær. 
 
”…så sover jeg bare mindre”
Han vil bruge så meget tid på sin kampagne, som han overhovedet kan komme til. For ham er det afgørende, at Radikale Venstre igen bliver repræsenteret i Europa-Parlamentet:
 
”Jeg er selvstændig og håber at kunne skaffe mig lidt frihed op til valget, men det er lidt svært at styre. Mine børn er voksne, og jeg har en dejlig kone, som er meget forstående overfor mit politiske arbejde. Jeg har tænkt mig at skrue ned for det lokalpolitiske arbejde, spille mindre musik og fodbold. Og så sover jeg bare mindre under valgkampe … Og mere efter. Jeg er villig til at lægge mange kræfter i bestræbelsen på at få et så godt radikalt valg som muligt”, siger en åbenlyst kampklar Thomas Elkjær. 
 
Godt samarbejde i storkredsen 
Thomas Elkjær kan stadig huske, hvornår EU for første gang blev relevant for ham:
 
”Det var i optakten til afstemningen i 1972, da jeg med en sprittusch i en alder af 7 år sammen med min bedste ven skrev ’EF Nej tak’ på en havelåge ti huse nede ad min vej. Vi hørte, at ejeren var blevet meget sur, for han havde lige malet lågen, og vi blev meget bange, og gik omveje i lang tid efter for at undgå at gå forbi huset. Jeg mindes ikke at have skrevet noget på andres ejendom siden da,” griner Thomas.
 
Hans valgkamp tager da også udgangspunkt i mere traditionelle metoder:
 
”Jeg er i gang med at planlægge min kampagne sammen med valgudvalget i Nordsjællands Storkreds. Vi har et rigtigt godt samarbejde i Storkredsen på tværs af kommuneforeningerne. I februar og marts måned tager jeg på en tur rundt til de nordsjællandske lokalforeninger, hvor jeg præsenterer min kampagne, og aftaler med dem, hvad de vil bidrage med. Som det ser ud lige nu, så kommer vi til at køre en nogenlunde traditionel kampagne med paneldebatter og gade- og stationsarrangementer rundt i hele Storkredsen krydret med lidt foldere, plakater og læserbreve”, siger Thomas Elkjær og afslutter:
 
”Jeg håber inderligt, at det kommende valg vil medføre, at Radikale Venstre igen får et mandat i Europa-Parlamentet. Det er der brug for, hvis EU skal bevæge sig i den rigtige retning.”
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik