Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Afskaf nationale test i indskolingen

Den frie og åbne skoletradition er under pres af test, trit og retning. Radikale Venstre vil derfor afskaffe nationale test i indskolingen.

Vi vil afskaffe nationale test i indskolingen efter næste valg. Derfor vil vi samle den nuværende opposition om, at nationale test forbeholdes skolens 4. - 8. klassetrin.

- Vi vil sikre folkeskolen frihed for testregimenet, der er gået helt over gevind, siger uddannelses- og forskningsordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Folkeskolen skal hylde diskussionslyst & initiativ og ikke paratviden & lydighed. Vores skole skal ikke alene sigte mod faglige mål.

- Vi skal være de bedste i verden til at gøre børn til selvstændige og frie mennesker, der kan tage ansvar og handle, siger Sofie Carsten Nielsen.

Se hele udspillet her.

Forskning viser, at nationale tests kan være deciderede skadelige, når lærerne ikke oplever, at de kan bruges som pædagogisk værktøj i tæt kobling til undervisningen. Og at de kan skabe mistrivsel hos de svageste og yngste skolebørn.

- Jeg kan ikke finde en eneste lærer eller elev, der ikke ser de nationale test som noget, der bare skal overstås. De er udtryk for en kultur af test, trit og retning, som vi skal væk fra, siger Sofie Carsten Nielsen.

Det er fortsat vores holdning, at testene bør være frivillige, men vi er klar over, at der i øjeblikket ikke er flertal for dette. Derfor bør det første skridt være at afskaffe de nationale test i indskolingen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik