Energipolitik | Radikale Venstre

Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Publiceret

28. marts
2017

Energipolitik

Formand: Preben Birr-Pedersen
 
Kommissorium for holdningspapir om energi
 
Regeringen har bebudet, at den vil komme med et energiprogram til efteråret 2017.  Radikale Venstre skal være forberedt på forhandlinger om dette udspil og andre energipolitiske forhandlinger både i Danmark, i EU og internationalt i de kommende år.
 
Holdningspapiret skal give radikale bud på nedbringelse af CO2-udslippet gennem udbygning af den vedvarende energi, på forsyningssikkerhed og på fremme af udnyttelsen af den vedvarende energi, der produceres i Danmark.
 
Det nuværende afgiftssystem hæmmer brugen af den vedvarende energi. Eksempelvis er fly som transportmiddel begunstiget i forhold til jernbaner af, at de slet ikke bliver beskattet af de meget store mængder af CO2 og andre drivhusgasser, som de sender ud.
 
Produktionen af el fra vedvarende energi sker ikke altid i de tidsrum og på de steder, hvor der forbruges el.  Der er ikke på nuværende tidspunkt tilstrækkelige muligheder for lagring af energien eller for transport over lange afstande.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik