Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Tid & Sted

09. marts 2019 11:00
Hotel Nyborg Strand Østerøvej 2
5800 Nyborg

Publiceret

29. june
2018

Foreningstræf

Årets foreningstræf vil fokusere på ledelse, samarbejde og konflikthåndtering samt nye medlemmer. Vi samles to dage for at lære, udveksle ideer og få inspiration til, hvordan vi kan blive endnu bedre til at lede og udvikle vores lokale foreninger.

Målgruppen for Foreningstræffet er formænd, næstformænd, bestyrelsesmedlemmer og medlemmer, der er interesserede i at tage et ledende ansvar for foreningen. Vores ambitiøse målsætning er at alle foreninger er repræsenterede på træffet og i særlig grad de foreninger, der ikke deltog på Foreningstræf 2018.

Tilmelding: Finder sted via dette link: https://podio.com/webforms/21140161/1461731

Pris: 500 kr. (delt dobbeltværelse) eller 900 kr. (enkeltværelse).
Prisen dækker frokost lørdag, middag lørdag, frokost søndag og overnatning med morgenmad på Hotel Nyborg Strand. Derudover er der rejserefusion efter gældende regler, dvs. DSB 2. klasse med fradrag for 150 kr. Vi opfordrer dig til at undersøge muligheden for at søge tilskud til deltagergebyret i din forening eller storkreds.

Program
Lørdag den 9. marts:

10.45-11.00: Velkomst og sang
 
11.00-12.00: Foreningskultur og foreningsudvikling
Her lærer vi hinanden lidt bedre at kende og får sat forventningerne til weekenden.
Vi arbejder med hvad en attraktiv forening er.
 
12.00-13.00: Frokost med relationer
 
13.00-15.00: Workshops om ledelse.
Om du er valgt til en post i bestyrelsen eller et medlem, der gerne vil tage et ekstra ansvar for at foreningen udvikles, så handler det om ledelse. At tage hånd om forskellige elementer af foreningens liv og tage initiativer, der gør det godt at være medlem. Du kan her vælge mellem følgende fire workshops:
 
1. Det gode møde - giver luft under bevægelsens vinger
Vi holder mange møder i Radikale Venstre. Men opnår vi vores mål igennem vores møder? Og hvordan kan møder blive mere end blot en pligt – og snarere noget af det, der giver os energi i vores politiske virke?
Deltag på workshoppen om det gode møde, hvor vi går i dybden med, hvad den gode mødeleder skal være opmærksom på og hvordan vi med den rolle inspirerer til produktive møder, hvor vi får uddeleregeret opgaver, imødekommer forskellige persontyper og får bedre politisk debat.
Facilitator er Signe-Mie Jensen.
Signe-Mie har været formand for RV København S i fem år og arbejder til dagligt med forenings- og bestyrelsesudvikling som foreningskonsulent i Coop og er desuden uddannet som proceskonsulent. Hun er også medlem af Københavns Storkredsbestyrelse og landshovedbestyrelsen.
 
2. Ledelse af de frivillige
Skal du egentligt være mod andre, som du vil, at de skal være mod dig? Hvordan får du besværlige og kritiske frivillige med på din vej? Og hvordan tiltrækker og fastholder du frivillige - også når der ikke lige er et valg rundt om hjørnet?
Svaret på spørgsmålene får du på denne workshop om ledelse af frivillige. Kom med lysten til at udfordres og til at lære både dig selv og dine frivillige bedre at kende. Du vil blive klogere på din egen kommunikationsstil, og du vil få konkrete værktøjer og ideer med hjem til at skabe engagement i din lokale forening.
Facilitator er Sanne Klietsch.
Sanne er næstformand i Hovedstadens Radikale Venstre og formand for HRV's Kampagneudvalg. Til daglig arbejder hun med udvikling og organisationsforandringer i DSB og brænder for at skabe gode rammer og muligheder for frivillige og nye medlemmer.
 
3. Ledelse af samarbejdet med de indvalgte i byråd og region
Når vi går til kommunal- og regionsrådsvalg, så er det også kulminationen på et stort politisk og organisatorisk arbejde i lokalforeningerne. 
At få en indvalgt kan regenerere en lokalforening og sikre ny energi og debatlyst, men hvordan sikres det bedst mulige samarbejde mellem de indvalgte og baglandet? Hvordan bruger parterne bedst hinanden, og hvordan kan man lokalt skabe strukturer, der giver de indvalgte handlefrihed og lokale medlemmer indflydelse?
Det og andre emner om det kommunal/regionalpolitiske område vil blive belyst i denne workshop. Vi vil også tage fat på, hvordan man bedst arbejder i foreninger uden politisk valgte - og hvordan denne status ændres.
Workshoppen er arrangeret af Kommunalpolitisk Netværk ved:
- Tine Hessner (Byrådsmedlem i Furesø. Konsulent indenfor forandringsledelse & facilitering.)
- Jeppe Trolle (Byrådsmedlem i Roskilde Kommune. Underviser på UCSJ Campus Roskilde.)
- Johan Brødsgaard (Byrådsmedlem i Silkeborg og medlem af Radikale Venstres Forretningsudvalg, herunder Team Foreningsudvikling. Lærer i folkeskolen.)
 
4. Ledelse af "fra drøm til virkelighed"
Går du også og drømmer om, hvordan din forening kunne være, men har svært ved at komme derhen?
Situationen flere steder er, at vi er få til at løfte opgaverne, hvorfor det blot at opretholde den almindelige drift med bestyrelsesmøder og generalforsamlinger kan virke tidskrævende.
Men det skal ikke slukke drømmene!
I denne workshop vil du få muligheden for at blive klarere på, hvilken forening, som I ønsker at være, og hvordan du med struktur og planlægning kan starte på rejsen til at realisere drømmen. Du vil også få eksempler på, hvordan de værktøjer, som sekretariatet allerede stiller til rådighed, hurtigt kan skabe mere synlighed for din forening og lette dit arbejde.
Facilitator er Nikolaj Brasen.
Nikolaj er formand for Rudersdal Radikale Venstre. Til daglig arbejder han med digitalisering af arbejdsprocesser hos LEO Pharma. Han har sat sig ambitiøse mål for Rudersdal Radikale Venstre, som han glæder sig til at dele med dig.
 
15.00-15.30: Kaffe
 
15.30-17.30: Samarbejde og konflikthåndtering i foreningen
Her får vi viden om hvordan vi forebygger konflikter, hvad vi gør, hvis konflikterne opstår, og hvordan vi samarbejder på bedste vis. Vi skal både have oplæg og arbejde med aktuelle cases.
v/ Mie Marcussen (konfliktmægler, forfatter, foredragsholder og underviser)
 
Pause – egen tid, frisk luft, en tur i den nye sauna på Nyborg Strand, en lur, en drink, omklædning – du bestemmer.
 
18.30: Optakt til middagen. 
19.00: Middag og hyggeligt samvær

Søndag den 10. marts:

9.30-10.00: Morgensang
Relevant foreningspraktik og service fra sekretariatet
 
10.00-11.00: Forebyggelse af konflikter – hvad skaber stabilitet i foreningen?
 
11.00-12.30: Billeder og liv
En af vejene til mere opmærksomhed omkring livet i foreningerne er video, og telefonen er et fremragende redskab til at producere video og med nogle få tricks i ærmet, kan man mestre mediet bedre end de fleste.
v/ Henrik Bech, der har 15 års erfaring som filmklipper.
 
12.30-13.15: Frokost
 
13.15-14.30: Nye medlemmer – under og efter valget. Hvad gør vi?
Vi kan regne med at få en hel del nye medlemmer i forbindelse med folketingsvalgkampen og valget til Europa-parlamentet. Her udveksler vi ideer til at medlemmerne får lyst til at blive en del af det aktive liv i foreningen.
 
14.30-14.40: Afrunding og tak for denne gang
 
14.40-15.00: Spørgecafé
Få svar på dine spørgsmål eller sparring til din tanke.
Arrangørerne m.fl. står klar til at hjælpe.
 

Programmet er med forbehold for ændringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik