Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Tid & Sted

25. april 2021 08:30
Virtuelt Zoom
Online

Publiceret

18. september
2020

Foreningstræf 2021

Du tilmelder dig via dette link: https://podio.com/webforms/25873389/1935370

Vi vil gerne udsende noget fysisk materiale til deltagerne, så hvis du vil modtage dette materiale, bedes du tilmelde dig senest 15. april kl. 12.

Program for foreningstræffet den 25. april

8.30-9.00: Tjek ind på Foreningstræf 2021:

Mød dine venner i Radikale Venstre i den digitale lobby. Tag en kop kaffe med, og tryk på linket til wonder.me, så kan du mingle og tale med mødedeltagerne på Foreningstræffet før vi starter med programmet. Man kan mødes to og to eller i mindre grupper.

Room: Foreningstræf-2021

Link: https://www.wonder.me/r?id=68a54469-91d9-48e1-a479-5c299f88baaf

Guest password: radikal

9.00-9.20: Velkommen, præsentation af program ved Jens-Christian Navarro Poulsen og Sigrid Friis Proschowsky

9.20-9.35: Nyt fra landsforbundet ved Svend Thorhauge og Clara Halvorsen: 

Sidste nyt fra landsforbundet. Hør om de nye dialogfora, hvad sker der med medlemsnetværket, og hvem er den nye næstformand og hvad er tankerne frem mod kommunal- og regionsrådsvalget? Duet med landsformandskabet.

9.35-10.20: Hvor står partiet i dag politisk og hvad ser vi ind i med KRV21 ved Svend Thorhauge: 

Hvorfor er kommunal- og regionsrådsvalget så vigtigt - og hvordan kommer vi ud af det med det bedst mulige resultat. Vi ser både på vælgernes vandringer og på Radikale Venstres position i landskabet.

Pause

10.30-11.15: Workshops:

A: Rollespil om konflikt ved et kommunalvalg: 

Radikale Venstre har haft et godt valg i din kommune, og nu skal de gode ben fordeles - bliver du 1. viceborgmester, formand for Strandparkens bestyrelse med honorar og hvordan bliver den endelige kabale? Kan alle blive tilfredse? Deltag i dette forhandlingsspil og mød nogle af de dilemmaer, man kan møde i ugerne efter KRV21 og selve valget.

B: Frivillighedsledelse:

Kom med til en workshop om organisering og motivering af frivillige. Hvordan sørger du for, at alle kan bidrage med noget? Hvordan sikrer du, at frivillige er motiverede for at bidrage? Hvad er frivillige motiveret af? Og er der egentlig forskel på frivillige? Det er nogle af de spørgsmål vi kommer omkring, når vi sammen med næstformand, Clara Halvorsen, stiller skarpt på ledelse af frivillige.

C: KRV21 som løftestang til forbedret foreningsarbejde: 

Hør de to radikale byrådsmedlemmer, Kristine Kryger og Line Krogh Lay fra hhv. Gentofte og Stevns Kommune fortælle om formlen for det gode samarbejde mellem indvalgte og det lokale radikale bagland. Et samarbejde, som er essentielt, så byrådsmedlemmet oplever opbakning og de lokale medlemmer føler sig hørt. Derudover kommer de to oplægsholdere ind på emner som medlemsaktivering, og hvordan man engagerer yngre medlemmer i lokalafdelingen.

11.15-12.00: Samværspolitikken og sexisme ved Sigrid Friis Proschowsky

Vi ser på partiets samværspolitik og kontaktinstans til håndtering af sager om sexisme og seksuel chikane. Derefter kigger vi fremad: Hvordan sikrer vi i fællesskab at vores parti er et godt sted at engagere sig og hvor alle er velkomne?

Frokost

12.45-12.55: Icebreaker ved Jens-Christian Navarro Poulsen

12.55-13.40: Hvordan håndterer man forberedelserne til konstitueringsforhandlingerne ved Svend Thorhauge: 

Hvordan forbereder I jer bedst til konstitueringsforhandlingerne; hvem skal deltage og hvad skal man vide i forvejen? Vær med til 45 minutters crash-kursus, som giver jer et godt grundlag for at komme ud af forhandlingerne med et godt resultat.

Pause

13.45-14.30: Det nye medlemsnetværk og foreningshåndbogen ved Kristian Brandrup: 

Introduktion til det nye medlemsnetværk. Her vil Brian Fabricius fra vores leverandørfirma A Close Shave også være med. Der vil indledningsvis være en introduktion af medlemsnetværket (og selvbetjeningen).

Derefter vil der være introduktion til foreningshåndbogen 2021. Hvordan kan den bruges, og hvad er meningen med den? Nedslagspunkter i håndbogen. 

14.30-15.15: Workshops

A: Idekatalog til foreningsaktiviteter: 

Kunne du tænke dig at finde inspiration til bedre aktiviteter i din lokalforening? Og har du måske en god idé eller gode erfaringer, som du har lyst til at dele med andre? Så er denne workshop noget for dig. Vi udveksler idéer og positive erfaringer som vi til sidst samler i et idékatalog over foreningsaktiviteter, som vi efterfølgende kan bruge som inspiration til gode aktiviteter i lokalforeningerne. Både når der er valgkamp - Og når vi bare gerne vil have det hyggeligt. Både store og små lokalforeninger er velkomne.

B: Foreningen i lokalsamfundet: 

Vi bliver generelt færre i de politiske partier og færre til at trække læsset. Det betyder også, at der er færre til at fortælle om, hvad det vil sige at være med i et politisk parti. Hvis det er rigtigt, at vi som partier står med mange af de samme udfordringer, vil det så give mening at prøve at se på fælles løsninger? Et bud kunne være, at vi fra radikal side indgår partnerskaber med andre partier og andre foreninger i lokalsamfundet for at skabe rammer for politisk debat, og diskutere lokale spørgsmål, der optager borgere med et samfundsengagement. Det kræver formentlig, at vi selv er parate til at åbne mere op, invitere indenfor og indvie udenforstående om vores overvejelser. Denne workshop handler om at udvikle ideer til lokale partnerskaber, der kan stimulere den politiske debat og aktivitet, og måske endda revitalisere det politiske arbejde.

C: Den digitale forening: 

Synes du, at det er svært at udvikle skarpe politiske mærkesager i en tid, hvor vi ikke må mødes fysisk? Hvad gør man, når vi ikke må møde vælgere ved at gå på gaden? Og hvordan kan vi alligevel sætte turbo på valgkampen? Gennem inspirationsoplæg og gruppearbejde vil vi sammen udvikle konkrete ideer til virtuelle arrangementer og ”happenings”, som umiddelbart kan bruges i lokalforeningen

15.15-15.30: Opsamling og tak for i dag ved Sigrid Friis Proschowsky


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik