Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Fynsk tro på fremtiden

Niende dag på Radikales Europaturne bød på fynsk forår, engagerede gymnasieelever og virksomhedsbesøg på to af Fyns erhvervsmæssige flagskibe.
På Fyn lignede det forår i mere end én forstand, da Radikales tourbus svingede forbi. I virksomhederne Marius Pedersen og Rynkeby går det nemlig godt. Her har Fyn to erhvervsmæssige flagskibe, med mange år på bagen, og mange fynboer beskæftiget. Og hvis nogen ellers skulle være i tvivl om, hvorvidt der er grund til at tro på fremtiden, så skulle de slå vejen forbi Sct. Knuds Gymnasium i Odense. Radikales debatturné #deltemeninger ramte det fynske gymnasium som det første stop på den niende dag. 
 
Efter et kort oplæg fra Radikales spidskandidat Morten Helveg og den lokale EP-kandidat Kristina Siig var der spørgerunde, hvor eleverne greb chancen for at blive klogere på Radikales holdninger til EU. Elevernes spørgsmål strakte sig fra situationen i Ukraine til arbejdskraftens frie bevægelighed og Danmarks suverænitet over for EU. Alt sammen gav anledning til en god debat med intensitet, delte meninger, nærværende elever og to lyttende radikale kandidater.
 
Fra skrot til godt
Bussen rullede derefter videre til genbrugsvirksomheden Marius Pedersen A/S. Marius Pedersen A/S er førende inden for håndtering af affald og genanvendelige materialer. Det er her, hvor gammelt bliver til nyt. Hvor gamle aviser bliver til æggebakker, gammelt træ bliver til spånplader og gammelt pap bliver til nyt pap. 
 
Virksomheden har filialer i både Tjekkiet og Slovakiet og EU’s princip om fri bevægelighed er derfor en vigtig medspiller for virksomhedens virke.
 
Her kom Morten Helveg og Kristina Siig på rundtur i affaldsbunkerne og lærte mere om, hvorfor det kommer os alle sammen til gode, hvis vi lærer at genbruge vores affald.
 
Saft og kraft i Rynkeby
Efter en frokost med højtbelagt smørrebrød og en snak om EU og dets udfordringer gik turen mod Rynkeby. Sidste officielle stop på turen var den velkendte saftevandsgigant, der bød på saft og kraft og en snak om EU. Også her var der grundlæggende optimisme omkring det europæiske samarbejde og princippet om fri bevægelighed. For virksomheder, der vil eksportere varer og rekruttere arbejdskraft er den frie bevægelighed et gode, lød det. Men EU kan også blive bedre til mange ting, især i forbindelse med  det, der blev kaldt et “massivt bureaukrati.”
 
Dagen viste, at der er delte meninger om EU - i dag var de fleste dog positive. Men der er alligevel bred enighed om, at intet er perfekt. Heller ikke den Europæiske Union.
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik