Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Grøn omstilling sikrer udviklingen i Køge Havn

Den radikale EU-bus er på dens tiende dag nået til Køge, nærmere bestemt Køge Havn. Her starter dagen med et møde med Køge Havns direktør, Thomas Elm Kampmann, hvor EU’s indflydelse på havnens daglige arbejde, samt grøn omstilling er til debat.
Vejret er koldt og bidende, bølgerne står højt, og vi bliver budt indenfor i de varme lokaler. Thomas Elm Kampmann fortæller, at han ikke oplever de store problemer eller udfordringer i hans daglige arbejde i forbindelse med EU. 
 
”Det giver selvfølgelig ekstra papirarbejde – men det er der jo alle steder” fortæller han. 
 
Skal havnedirektøren dog påpege, hvilke udfordringer EU kan give, nævner han terrorsikring af havnene. Havnene i EU skal sikres ifølge direktiver fra EU, men hvordan det pågældende direktiv tolkes, er nationalt og regionalt forskelligt. Der er altså udfordringer ift. opfølgning på EU-love, som der skal tages hånd om. 
 
I 2000 var Køge Havn præget af gæld, manglende strategi og forvaltning. Siden da er der kommet skub i tingene, og havnen er blevet moderniseret. Hvis man skulle vælge et ord til at beskrive Køge Havn nu, ville ordene ”grøn omstilling” være passende. Thomas Elm Kampmann beskriver Køge Havn som en logistik klynge i rygende udvikling.
 
I dag planlægger Køge Havn en havneudvidelse på næsten 1 mia. kr., som skal stå færdig om fem til syv år. Grunden til, at denne kæmpe udvidelse er mulig, skal findes i den grønne strategi, havnen benytter. F.eks ønsker Køge Havn at benytte forurenet jord til havneudvidelsen. Det skaber besparelser på 500 mio. kr., mens der selvfølgelig bruges penge på at sikre, at den forurenede jord ikke siver ud i havnen. Således genbruges den forurenede jord i sikre omgivelser. 
 
Efter besøget hos Køge Havn går turen i det kolde vejr til Køge Torv. På torvet møder Morten Helveg Petersen Folkebevægelsen mod EU til en snak om de #DelteMeninger, der er om EU. Diskussionen er til stede, men stemningen er god. Det vigtigste er en god debat om EU.
 

Omtalte personer

Morten Helveg Petersen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik