Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Jeppe Mikkelsen siger ”På gensyn”

20. august annoncerede Jeppe Mikkelsen en beslutning, der havde været så svær at træffe, at han havde brug hele sommeren på det. Han genopstiller ikke til næste valg. Her fortæller han åbent og ærligt om, hvad der ligger bag hans beslutning. Og understreger, at der ikke er tale om et ”Farvel og tak”. Der er ”På gensyn”.
Kære alle
 
Jeg har brugt sommeren på at træffe en uhyre svær beslutning. Jeg genopstiller ikke til næste valg.
 
Det har været en svær beslutning, for jeg er ikke færdig med at være politiker. Jeg tror faktisk, jeg skal være politiker rigtig mange år af mit liv. Men mit liv er meget langt, og jeg bliver nødt til at prøve kræfter med andre udfordringer også. Jeg skal kunne andet end det politiske håndværk. Derfor er det tid til en pause fra Christiansborg og omegn.
 
Det er ikke noget nemt fravalg. De sidste tre år har jeg haft fantastiske udfordringer. Jeg har mødt de mest interessante mennesker, Danmark kan byde på. Jeg har oplevet vanvittige ting rundt om i det danske land og på ture til udlandet. Og jeg har sat et ydmygt, lille aftryk på Danmark hist og her.
 
Af og til har Christiansborg med tilhørende cirkus frustreret mig. Men de positive ting har altid opvejet de negative.
 
Det sværeste valg er dog at skulle forlade den radikale folketingsgruppe og den radikale gang, hvor fantastiske mennesker dagligt knokler for de radikale medlemmer og vælgere. Og hvor jeg har mange af mine bedste venner.
 
Heldigvis fortsætter jeg valgperioden ud, som jeg har lovet de radikale medlemmer og vælgere. Det glæder jeg mig meget over, selvom jeg frygter ”valgkulleren” på Christiansborg de sidste måneder frem mod valget.
 
Jeg meddelte min beslutning til den radikale bestyrelse i Horsens i går og takkede dem for at have troet på mig som kandidat de sidste 5½ år – også når jeg ikke selv gjorde det. Uden dem var jeg aldrig endt i Folketinget.
 
Jeg beholder alle mine ordførerskaber og bliver ved med at knokle, til der bliver trykket på valgknappen. Sandsynligvis med lidt ekstra blod på tanden nu jeg ikke får ”four more years” til at være folketingsmedlem.
 
Hvad de næste år i stedet kommer til at byde på, ved jeg endnu ikke. Det bliver nok en kombination af at være ung og opbygge en karriere i det private erhvervsliv. Drømmene er mange! Og så får jeg forhåbentlig også bedre tid til venner og familie.
 
Én ting er dog sikkert – jeg fortsætter som partisoldat i Radikale Venstre. Og om vælgerne og de radikale medlemmer vil det, returnerer jeg til Christiansborg om en rum tid.
 
Så husk. Det er IKKE et ”farvel og tak”. Det er et ”på gensyn”.
 

Omtalte personer

Jeppe Mikkelsen MF

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik