Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Kæmpe sejr at være tilbage i Europaparlamentet

Radikale Venstre har opnået mandat ved europaparlamentsvalget. Spidskandidat Morten Helveg Petersen takker frivillige, kandidater og alle andre, der har været en del af det radikale valghold. Nu gælder det kampen om det europæiske samarbejde.
Ved det netop gennemførte valg til Europaparlamentet har Radikale Venstre opnået et mandat.
 
Radikale Venstres spidskandidat, Morten Helveg Petersen, skal dermed repræsentere partiet i de kommende fem år. Han udtaler:
 
"I aften er en sejrsaften. En sejrsaften for Radikale Venstre og for det europæiske samarbejde. For efter flere år uden radikal indflydelse i Europaparlamentet er vi endelig tilbage. Jeg er både stolt over valgsejren og enormt ydmyg over den tillid, vælgerne har vist partiet og jeg," siger Morten Helveg Petersen.
 
Den nyvalgte europaparlamentariker ser tilbage på en vellykket magentafarvet kampagne.
 
"Jeg skylder en kæmpe tak til alle jer, der har gjort dette muligt. Tak til jer, der stod tidligt op og delte vindmøller og flyers ud. Tak til jer, der kravlede i lygtepæle. Tak til jer, der tog debatterne. Tak til jer, der uddelte knus og skulderklap. Og tusind tak til jer, der viste mig og partiet den tillid, det er, at give os sin stemme," siger Morten Helveg Petersen.
 
Han uddyber:
 
"Vejen har været lang og bumlet. De seneste fem år har vi stået et sted, som ligger fjernt for os radikale: Uden for indflydelse i Parlamentet. Uden mulighed for at tage ansvar. Men det var hele kampen værd. For foran os ligger Europa med alle de udfordringer og muligheder der er, når man tager aktiv del i det europæiske samarbejde. Som europavenligt parti midt i den europaskepsis, der lige nu bæres frem over hele kontinentet, bliver der nok at slås med. Så igen: Tusind tak til alle jer, der gjorde dette muligt. Jeg glæder mig til at kampen op."
 

Omtalte personer

Morten Helveg Petersen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik