Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

København fri for bander

Den verserende bandekonflikt i København skal være den sidste af slagsen. Den kræver resolut handling og løsninger, der virker på langt sigt.
Derfor lancerer Radikale Venstres Mia Nyegaard, Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København, og Morten Østergaard, politisk leder, i dag et nyt bandeudspil, der skal stoppe bandernes fødekæde, sætte ind, der hvor det virkelig batter, og gøre København fri for bander.
 
Konkret foreslår vi, at bandemedlemmer på kontanthjælp skal i fuld aktivering, vi vil styrke SSP-samarbejdet og exitprogrammerne, lade staten overtage salget af hash, og så vil vi sende mere politi på gaderne.
 
Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Mia Nyegaard, udtaler: 
 
”København har brug for en styrket forebyggende indsats. Her tænker jeg først og fremmest på flere hænder til SSP-indsatsen, så vi sikrer en tidlig indsats, hvor vi i langt højere grad rækker ud og tager hånd om vores børn og unge. Særligt vores udsatte børn og unge. Og så skal vi have etableret en specialenhed i København med fokus på fuldtidsaktivering af bandemedlemmer på kontanthjælp, hvor vi inddrager de erfaringer, som Odense Kommune har gjort med deres specialenhed.”
 
Politisk leder for Radikale Venstre, Morten Østergaard, udtaler:
 
”I min verden udstiller situationen på Nørrebro nogle af de vigtigste udfordringer, vi står overfor. Unge der ryger ud af uddannelsessystemet og havner på et forkert spor. Integration der halter. Men også politikere, der smider om sig med symbolløsninger og automatreaktioner. Det er fint, at mine kollegaer på Christiansborg vil forbyde bander. Hvem har ikke lyst til det? Men det fjerner ikke problemets rod. Vi er nødt til at gå langt mere omfattende til værks”.
 
”Jeg vil til bunds i problemet og gøre en ende på banderne. Politiet skal hives hjem fra grænsen og arbejde, hvor der faktisk er brug for dem. Hash-salget skal flås ud af hænder på banderne. Vores børn og unge skal hverken trues eller trækkes ind i bandernes klør. Derfor skal SSP-samarbejdet styrkes markant. Og dem der allerede er viklet ind i bandernes spind skal have reelle alternativer til kriminaliteten”. 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik