Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Kandidat kæmper for integration og uddannelse

I Odense Kommune stiller den 20-årige statskundskabs-studerende Emin Slijepčević op til byrådet. Han er godt i gang med sin valgkampagne og er klar til at kæmpe for bedre integration og mere uddannelse.
Af Kristian Brandrup
 
”Jeg stiller op for Radikale Venstre, fordi jeg er overbevist om, at det er det helt rette parti med værdierne på det rette sted, og fordi jeg med sikkerhed ved, at det aldrig kommer til at bukke under for populismen, som andre partier har gjort det.” Sådan indleder Emin Slijepčević, da han bliver spurgt, hvad der driver ham til at stille op til kommunalvalget i Odense Kommune til november. 
 
Integration og udlændinge
Han har allerede gjort sig tanker om, hvad han vil gå til valg på af mærkesager:
 
”Mit helt store hjertebarn er integrationspolitikken, fordi jeg synes, det er så vigtigt, at der bliver skabt lige muligheder for folk uanset den baggrund, de kommer med. Desværre er der en lang række udfordringer forbundet hermed, såsom at Ahmed skal sende 50% flere ansøgninger end Anders”, siger Emin Slijepčević og fortsætter:
 
”Derfor mener jeg, at Odense Kommune skal være i førersædet som den mest mangfoldige og rummelige kommune, som giver folk mulighed for at leve de liv, de gerne vil.” 
 
Emin Slijepčević vil desuden fokusere på uddannelse i sin valgkamp:
 
”Jeg vil gerne tale de unges sag – særligt i forbindelse med uddannelse. Der er alt for lidt uddannelsesvejledning i dag, som skaber frustration hos unge mennesker. Derfor mener jeg, at der skal langt mere vejledning ind i folkeskolen og i ungdomsuddannelserne”, forklarer han. 
 
Facebook og sammenhold
Han fortæller samtidig, at han er godt i gang med at profilere sig som kandidat:
 
”Indtil videre er det besluttet, at min lillebror er min kampagneansvarlige, og han får derfor lov til at stå med planlægning og organisering af valgkampen – selvfølgelig med hjælp fra mig og de øvrige medlemmer af kampagnen. Jeg har lige skudt min facebookside i gang, hvor min lillebror lovede mig 400 likes på et døgn. Det, synes jeg, virkede lidt som en utopi”, siger Emin Slijepčević og uddyber: 
 
”Men efter et døgn skrev min lillebror til mig: ’Brormand, vi slutter på 458 på de første 24 timer.’ Og omkring 50 søde mennesker havde delt siden. Så lige nu synes jeg faktisk, at det går meget godt.”
 
Emin Slijepčević forklarer, at det er vigtigt for ham at skabe et godt sammenhold i hans kampagnegruppe:
 
”Udover de offentlige kampagner og events, som gerne skulle skabe synlighed, vil jeg gøre en dyd ud af, at de folk, som er med i min kampagnegruppe og som tror på mig, får hygget sig under valgkampen ved at afholde aftener med spisning og lidt til ganen. For uden de mennesker, som tror på mig, er der ikke nogen valgkamp”, siger Emin Slijepčević og opsummerer, hvorfor han glæder sig til valgkampen:
 
”Jeg meldte mig ind i Radikal Ungdom efter folketingsvalget i 2015, fordi jeg var overbevist om, at det er her man finder de bedste kampfæller, hvis man kæmper for et tolerant, mangfoldigt og åbent Danmark. Det glæder jeg mig til at kæmpe for i valgkampen”, afslutter den radikale kommunalvalgskandidat. 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik