Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Lykke Friis modtager Marianne-prisen

Radikale Venstre har overrakt Marianne-prisen til den tidligere klimaminister for Venstre og prorektor på Københavns Universitet.
Berlingskes udenrigskorrespondent Lykke Friis modtog søndag på Radikale Venstres årlige landsmøde Marianne-prisen. Lykke Friis er blandt andet forhenværende klimaminister for Venstre og prorektor for Københavns Universitet.
 
"Af hjertet tak. Det havde jeg ikke lige set komme", sagde Lykke Friis fra talerstolen.
 
Se Lykke Friis tale i videoen.
 
Politisk leder Morten Østergaard overrakte prisen fra talerstolen.  
 
"Når vi i år giver Marianne-prisen til netop hende, er det fordi, hun måske mere end nogen anden formår det, vi taler så meget om. Nemlig at gøre det begribeligt for folk, at Danmark ikke er en øde ø, men en del af verden", sagde han inden prismodtageren blev afsløret.
 
"Årets prismodtager er pro. Hun er pro uddannelse, pro europæer, pro verden",  fortsatte han.
 
Marianne-prisen uddeles hvert andet år ved Radikale Venstres landsmøde til en person, der har gjort en uegennyttig indsats for folkestyret.
 
Tidligere har blandt andre Benny Andersen og Kjeld Holm modtaget prisen.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik