Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Ny seniorpension: Nedslidte skal have adgang til tidlig pension

Alle skal kunne føle sig trygge og ikke skulle bekymre sig om, hvad der sker, hvis de ikke kan arbejde helt til pensionsalderen.
Der er mennesker, som i dag er for dårligt stillet, hvis de er nedslidte og har brug for at trække sig tilbage før pensionsalderen. Den gældende seniorførtidspension er for restriktiv og giver ikke den tilstrækkelige mulighed og tryghed for nedslidte seniorer. 
 
Siden ordningen blev indført i 2014 har kun 1.285 personer fået tilkendt seniorførtidspension. Det er markant færre end forventet, da ordningen blev indført.
 
Der er derfor brug for, at seniorførtidspensionen erstattes af muligheden for at kunne gå tidligt på pension, hvis man er for nedslidt til at passe sit job. Det sker gennem en samlet omlægning af pensionssystemet, hvor seniorførtidspensionen erstattes med en ny lempeligere ordning.
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik