Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Priserne på cigaretter bør fordobles

Radikale Venstres sundhedsordfører Marlene Borst Hansen tager det meget alvorligt, at en række organisationer i en fælles appel den 15. marts opfordrer Christiansborg til at gribe hårdere ind over for rygning. Radikale Venstre ønsker at fordoble priserne på cigaretter.
Den fælles appel kommer fra i alt 34 organisationer, der blandt andet tæller Børnerådet, Kræftens Bekæmpelse, Lægeforeningen, Danske Patienter og Danske Regioner.
 
Sundhedsordfører for Radikale Venstre, Marlene Borst Hansen, bider mærke i, at de fælles organisationer udtaler, at det bliver umuligt at nå målet om en røgfri generation i 2030 uden yderligere politisk handling fra Christiansborg.
 
Radikale Venstre mener, at priserne på cigaretter bør fordobles. Partiet står forholdsvist alene med den holdning, og det undrer Marlene Borst Hansen.
 
En pakke cigaretter koster stort set det samme i dag, som da jeg var ung i begyndelsen af 1990’erne. Resultatet er, at antallet af rygere står bomstille. Det gør mig, rent ud sagt, meget ked af det, som politiker og som mor til to unge teenagere. Vi er nødt til at gå brutalt til værks og hæve cigaretpriserne. For vi hører tydeligt fra organisationerne, at prisstigninger vil mindske antallet af rygere dramatisk, siger Marlene Borst Hansen.
 
Frihed handler om sundhed
Marlene Borst Hansen ærgrer sig over, at den smalle Venstre-regerings planlagte stramninger af rygeloven fra Kræftplan 4 måtte droppes, da regeringen blev udvidet. Argumentet fra bl.a. Liberal Alliance imod restriktioner er, at staten ikke må begrænse individers frihed.
 
Men nikotin gør jo unge mennesker afhængige. Hvordan kan man hævde, at unge rygere, der står til at miste 10 år af deres liv, har mest frihed, hvis de kan købe cigaretter til 40 kroner og vedligeholde en dødsensfarlig vane? Det er jo absurd, lyder det fra Marlene Borst Hansen.
 
Journalister er velkomne til at kontakte:
Sundhedsordfører Marlene Borst Hansen på 6162 5242
Pressemedarbejder, Emil Sloth Andersen, på 6162 4987
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik