Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Radikale gør medicinsk cannabis og tidlig hjælp til børn til virkelighed

Radikale Venstre kan ikke få armene ned. Nu bliver medicinsk cannabis til virkelighed som en del af årets satspuljeaftale på sundhedsområdet.
- Mange mennesker har købt hash mere eller mindre mærkelige steder for at dulme deres smerter. Nu får de muligheden for at købe medicinsk cannabis på en ordentlig måde, samtidig med at de kan være helt sikre på, hvad der faktisk er i det, siger Radikale Venstres sundhedsordfører Lotte Rod.
 
I første omgang bliver ordningen for patienter med multipel sklerose, rygmarvsskade, kroniske smerter og kvalme/opkastning efter kemoterapi, men lægen kan vælge at gå ud over listen, ligesom lægen sammen med patienten beslutter, hvor meget anden medicin, man skal have prøvet først. 
 
I aftalen er det også lykkedes at tage første skridt til en ny retning i psykiatrien, så færre ender på medicin.
 
Dels skal der nu laves forsøg med en medicinfri afdeling i psykiatrien. Dels bliver der nu en tidligere og mere sammenhængende indsats for børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser, angst, spiseforstyrrelse, selvskadende adfærd mv, et såkaldt forløbsprogram. Tanken er, at børne- og ungepsykiatrien systematisk skal samarbejde med skolernes pædagogisk-psykologiske rådgivning om en tidlig indsats, så færre børn ender på medicin.
 
Samtidig sættes der penge af til, at sundhedsplejerskerne kan gøre en større indsats for udsatte familier.
 
Lotte Rod er også glad for, at der i aftalen nu – endelig – bliver en fast bevilling til Sex og Samfund, så de ikke længere skal hoppe fra pulje til pulje. Mange børn og unge kæmper med at sætte grænser. Flere og flere unge får klamydia. Og mange danskere har svært ved at få børn. Derfor har det været helt godnat, at Sex og Samfund stod til at blive barberet ned på halvt blus i 2017. Nu får Sex og Samfund mulighed for at sætte ekstra ind over for krænkelser og deling af billeder.
 
Med aftalen findes der desuden penge til rehabilitering efter kræft, sklerose og Parkinson, en værdig og palliativ indsats for kræftpatienter, hjælp til rygestop, en national diabeteshandlingsplan og hjælp til hjerneskadede.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik