Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Sæt a-kasserne fri

Vi har brug for et mere forenklet beskæftigelsessystem med fokus på den enkelte borger. Radikale Venstre har derfor lavet et nyt udspil med titlen ”Sæt a-kasserne fri”. Udspillet går især på to ben.
For det første vil vi ændre den nuværende ansvarsfordeling mellem kommuner og a-kasser. Konkret skal a-kasserne have det fulde ansvar for dagpengemodtagere igennem de første seks måneder af dagpengeperioden. Vi vil samtidig give a-kasserne mulighed for at overtage samtalerne i hele ledighedsperioden. Jeg noterer, at formanden for Danske A-kasser, Torben Poulsen, bakker den idé op.
 
For det andet vil vi indføre en forsøgsordning, hvor en eller to udvalgte a-kasser ”bliver sat fri”. A-kasserne skal have fuldstændig metodefrihed, når det gælder om at få ledige i job. A-kasserne vil kun blive målt på evnen til at få ledige i arbejde, ikke andet.
 
Når vi ønsker at give a-kasserne mere magt, handler det især om, at a-kasserne har det største branchekendskab og ofte kender dagpengemodtageren bedst. Forslaget frigør samtidig ressourcer i jobcentrene. For når dagpengemodtagerne skal til færre samtaler i jobcentrene, kan jobcentrene bruge tiden på at hjælpe dem, der er længere væk fra arbejdsmarkedet.

Forhåbentlig kan vi lave et mere forenklet beskæftigelsessystem med fokus på den enkelte borger. 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik