Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Vi går på gaden for en faglært fremtid

De unge kæmper i disse måneder mod regeringens massive besparelser på Danmarks uddannelser. De unges kamp er også min kamp, fordi deres fremtid er Danmarks fremtid. Derfor har jeg i dag valg at give ordet videre til de unge selv. Velkommen til Helene Glundholt, formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation.
Vi går på gaden for en faglært fremtid
Af Helene Glundholt, formand for Erhvervskolernes ElevOrganisation
 
I dag er en kampdag, for alle som ønsker at investere i uddannelse. For i dag vil der være flere tusinde studerende og elever landet over, som demonstrere mod de meget kortsigtede og uambitiøse nedskæringer på uddannelse. 
 
I fremlæggelsen af finanslovforslaget, sagde Kristian Jensen, at der var blevet investeret i Erhvervsuddannelserne og givet midler til nye maskiner. Vores eneste bud på Kristians manglende indsigt i virkeligheden må være, at han aldrig har været på en erhvervsskole - for på vores skoler ser virkeligheden meget anderledes ud!
 
Vores maskiner er slidte og gamle, og ofte ikke noget man bør byde en elev, som et redskab i deres uddannelse. Og dette er ikke den eneste mangelvare på erhvervsuddannelserne. Desværre er der mange flere problemer, end regeringen kan forestille sig. For med 4,2 milliarder kroner der skal skæres på erhvervsuddannelser fra 2016 til 2021, ser vi ingen udsigt til flere faglærte i fremtiden. 
 
I sidste uge blev jeg kontaktet af en elev, som ikke længere kunne forstå meningen med sin undervisning. Hendes faglærer havde tre forskellige hold, som skulle have undervisning i værkstedet samtidig, og derfor ikke havde tid til den enkelte elev længere. 
 
Min egen vejleder tog mig ud af klasselokalet op til min svendeprøve, og spurgte mig, om jeg ikke nok ville kæmpe for at fortælle historien, om hvor forfærdeligt det er at være vejleder og lærer i dag, når man ikke har tid til eleverne. 
 
Skal vi virkelig blive ved med at skærer på et område, som har så hårdt brug for investering og løft i kvaliteten? 
 
Skal vi virkelig se til, mens regeringen sparer på vores fremtid? 
 
Svaret er nej! 
 
Derfor demonstrerer vi i dag, for en faglært fremtid, og et samfund med kvalitet i uddannelse!
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik