Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Vi sparer ikke på uddannelserne

Den radikale uddannelsesordfører Liv Holm Andersen er meget forundret over universiteternes kritik af regeringens tiltag om at reducere uddannelse til ledighed på de videregående uddannelser.
"Det er naturligvis helt i orden at være uenig i, at der skal gøres noget på det her område, men det er decideret forkert at beskylde modellen for at være en spareøvelse. Det er det ikke. Der spares ikke en eneste krone som følge af, at regeringen vil indrette uddannelserne, så færre bliver arbejdsløse efter endt studie. Det ville være fint, om universiteterne ville komme med en forklaring på den beskyldning", siger Liv Holm Andersen.
 
Den radikale ordfører understreger, at de 4000 studiepladser, der over en årrække skal reduceres, er på studier med overledighed for færdiguddannede, og studiepladserne kan oprettes andre steder.
 
"Vi vil ikke have færre studerende på videregående uddannelser. Der er stadig ledige pladser på mange studier, og optaget kan fortsat sagtens blive større. En lille andel af de studerende skal bare optages andre steder end i dag. Simpelthen for at tage ansvar for og undgå, at alt for mange unge træder direkte ud til ledighed så langt øjet rækker."
 
Liv Holm Andersen er i stedet optaget af, at automatreaktioner og skyttegravskrig lægges på hylden.
 
Hun mener, at alle må kunne se, at der er et ansvar at løfte, så unges drømme ikke synker i grus, når de opdager, at de ikke kan komme til at leve af den uddannelse, de har investeret år, tid og kræfter i.
 
"Jeg synes, at alle burde bakke op om at løse det problem, som eksperter allerede har peget på gentagne gange, og så droppe automatreaktionerne og forsøgene på at score billige point. Det gælder universiteterne, og det gælder også Danske Studerendes Fællesråd."
 
 

Omtalte personer

Liv Holm Andersen MF

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik