Andreas Steenberg

Andreas Steenberg

2. næstformand, Politisk ordfører, Finansordfører
Opstillet i Østjyllands Storkreds
Jeg drømmer om et åbent, grønt og ansvarligt Danmark, hvor vi løfter de svageste og tør foretage de prioriteringer, som skal til.
Andreas Steenberg

Jeg stiller op til Folketinget for Radikale Venstre, fordi jeg grundlæggende ikke kan holde uretfærdighed ud. Uretfærdighed for de danskere, der finder kærligheden uden for landets grænser, og derfor ikke kan bo i deres hjemland længere. Uretfærdighed for de unge, der vokser op uden for storbyerne, og derfor har ringere mulighed for at uddanne sig. Og uretfærdighed for de næste generationer, som risikerer at vokse op i et smadret klima, fordi vi ikke har handlet i tide.

Kærlighed kender ingen grænser

Vi rejser, studerer og arbejder på tværs af grænser. Men finder du kærligheden i udlandet, risikerer du pludselig at blive fremmet i dit eget land. Jeg har mødt alt for mange ulykkelige danske familier, der er blevet splittet ad på grund af symbolpolitiske udlændingestramninger, der rammer helt skævt. Det er helt urimeligt. Danske statsborgere skal kunne bo i Danmark med deres familie - også når de finder kærligheden i udlandet.

Et grønt Danmark i front mod klimaforandringerne

Vi har kun én jordklode, og lige nu bliver den varmere og varmere med fatale konsekvenser i hele verden til følge. Vi har brug for en langt mere ambitiøs klima- og miljøpolitik i Danmark, hvis vi skal vende udviklingen. Jeg kæmper for 100 procent grøn strøm, 1 million elbiler, langt bedre vilkår for økologiske landmænd og beskyttelse af dansk natur.

Kvalitetsuddannelser i hele danmark

Uddannelse er det råstof, der kan give en fremtid til alle – uanset, hvor og under hvilke kår, man er født. Med de igangværende nedskæringer på gymnasier, erhvervsskoler og universiteter er den nuværende regering ved at skære Danmark midt over. Jeg vil investere i uddannelse i hele Danmark og sætte en stopper for det opslidende karakterræs.

Om min

Jeg har siddet i Folketinget for Radikale Venstre som skatte-, landdistrikt-, transport- og udlændingeordfører siden 2011. Inden da var jeg underviser på Herning Gymnasium i samfundsfag. Jeg bor i Aarhus med min kone, datter og søn. Udover min familie, står god mad, øl og motion også højt på min dagsorden.

Jeg er inkarneret fodboldfan. Som født og opvokset i Randers har jeg stadig hjerte for Randers Freja, som i dag hedder Randers FC, men de seneste år har jeg holdt med FC Midtjylland, som jeg gerne tager ud og ser, når det er muligt. I seks år var jeg fodbolddommer på bredde-niveau. Altså drabelige opgør i serie 6 osv.

2011 - 2012
Gymnasielærer, Herning
2004 - 2011
Cand.scient.pol., Aarhus Universitet
2003 - 2004
Værnepligtig i vedligeholdelseskompagniet, Aalborg
2000 - 2003
Matematisk student, Paderup Gymnasium, Randers

Kontakt Andreas

PA Amalie Rosenbeck Christiansen
Mathilde Bakbo Laursen (assistent i Aarhus)