Andreas Steenberg

Andreas Steenberg

Folketingskandidat i Østjyllands Storkreds

Jeg stiller op til Folketinget, fordi jeg grundlæggende ønsker at finde løsninger og skabe forandringer i det danske samfund. Jeg ønsker det brede samarbejde mellem både blå og røde partier. På midten af dansk politik.

Et samarbejde, hvor vi sikrer velfærd og en ansvarlig økonomi, kæmper for grøn omstilling, beskytter værdier som menneskerettighederne og har internationalt udsyn.

I stedet for blokpolitik styret af yderfløjene og taktik uden reel handling er jeg i politik for det indholdsrige politiske samarbejde.

Andreas Stenberg
Andreas Stenberg

ØKONOMIEN SKAL VÆRE ANSVARLIG

Der mangler mennesker i dansk økonomi. Den største risiko for ikke at opnå vores mål for klima, velfærd og uddannelse er, at der ikke er mennesker nok til arbejdet. Aflyste operationer på sygehusene, lukkede folkeskoler og plejehjem og færre grønne investeringer. Velfærdssamfundet risikerer at smuldre, hvis ikke vi løser den store udfordring.

Derfor går jeg ind for reformer, der skaffer mennesker i økonomien. Vi skal turde prioritere og tage ansvar, hvis vi skal fremtidssikre vores samfund.

VILJE TIL KLIMAHANDLING

Hvis valget står mellem at gøre, som vi plejer, eller at tænke nyt for klimaets skyld, så står jeg på klimaets side. Også selvom det koster penge. Jeg ser det som en investering i fremtidens arbejdspladser og samfund.
Det er handling og nytænkning, der sikrer grøn forandring. Jeg arbejder for, at vi tør bruge skatter, regulering og ny teknologi til at få et bæredygtigt samfund.

Vi har indført skatter på CO2 og afsat penge til grønne investeringer. Nu skal vi videre. Vi skal omstille vores transport og vores landbrug. Og så skal vi sørge for, at vores erhvervsliv bliver CO2-neutralt i 2030.

SUND FORNUFT I UDLÆNDINGEPOLITIKKEN

Vi har fået en meningsløs udlændingepolitik. Hvorfor skal mennesker, som vil og kan bidrage til vores samfund, sendes hjem og holdes ude af Danmark?

I dag kan danske statsborgere miste muligheden for at bo i Danmark med deres familie, hvis de har fundet kærligheden uden for EU. Også selvom de forsørger sig selv og bidrager og ikke har begået kriminalitet.

Danskere skal kunne bo i Danmark med deres internationale familier, og velintegrerede udlændinge skal mødes af regler om statsborgerskab og opholdstilladelser, som er baseret på sund fornuft og ikke diskrimination.

Vi skal have en anden udlændingepolitik!

STYRK FOLKESKOLEN

Hvert sjette barn forlader folkeskole uden at kunne læse, skrive og regne. Alt for mange børn og unge mistrives. Der er virkelig brug for at tænke nyt på folkeskoleområdet.

Jeg vil investere massivt i skoleområdet. Når en årgang forlader skolen, skal alle børn kunne læse, skrive og regne. Og deres trivsel skal øges markant. Men det er ikke os på Christiansborg, der ved, hvordan det gøres bedst på den enkelte folkeskole. Jeg har tillid til, at lærere, forældre og elever kan finde de bedste løsninger lokalt. Folkeskolen skal sættes fri.

Andreas Stenberg
Andreas Stenberg

Om mig

Jeg har siddet i Folketinget for Radikale Venstre siden 2011. Inden da var jeg underviser på Herning Gymnasium i samfundsfag. Jeg bor i Aarhus med min kone, datter og søn. Udover min familie, står god mad, øl og motion også højt på min dagsorden.

Jeg er inkarneret fodboldfan. Som født og opvokset i Randers har jeg stadig hjerte for Randers Freja, som i dag hedder Randers FC, men de seneste år har jeg holdt med FC Midtjylland, som jeg gerne tager ud og ser, når det er muligt. I seks år var jeg fodbolddommer på bredde-niveau. Altså drabelige opgør i serie 6 osv.

2011 - 2012
Gymnasielærer, Herning
2004 - 2011
Cand.scient.pol., Aarhus Universitet
2003 - 2004
Værnepligtig i vedligeholdelseskompagniet, Aalborg
2000 - 2003
Matematisk student, Paderup Gymnasium, Randers

Opstillingskreds

Andreas Steenberg er opstillet som folketingskandidat i Aarhus Østkredsen i Østjyllands Storkreds. 

Kontakt Andreas