Anne Marie Geisler Andersen

Anne Marie Geisler Andersen

Byrådsmedlem og spidskandidat til kommunalvalget, kandidat til regionsrådsvalget 2021
Esbjerg Kommune, Region Syddanmark
Jeg brænder for at skabe bedre forhold for mennesker med psykisk sygdom og for generelt at bidrage til bedre mental sundhed.
Anne Marie Geisler Andersen

Mine mærkesager

Klimaet og mistrivslen er vor tids største udfordringer. Jeg arbejder derfor benhårdt for den grønne omstilling og bedre mental sundhed.

Vi skal dog ikke kun sikre bedre behandling i psykiatrien men også aftabuisere psykiske sygdomme samt sikre ligestilling mellem fysisk og psykisk sygdom. Bedre mental sundhed handler også om tidlig indsats og gode rammer for vores børn og unge. Derfor arbejder jeg for flere voksne omkring børnene i både dagtilbud og skoler. Alle børn skal opleve nærværende voksne, der møder dem, hvor de er, samt at være del at et stærkt børnefællesskab. Trives man ikke, kan man heller ikke tilegne sig viden. Også forældrene spiller en væsentlig rolle for børns trivsel, hvorfor jeg arbejder for større forældreinddragelse i børnenes hverdag.

Det kræver dialog og åbenhed både med de andre forældre og med lærere og pædagoger. Åbenhed er i det hele taget noget, der i mine øjne er vigtigt – ikke kun i relationer, men også i det politiske system. Borgerne skal kunne se, hvem der bestemmer hvad og hvorfor.

Esbjerg - en attraktiv bosætningskommune

Jeg arbejder for at gøre Esbjerg til en attraktiv bosætningskommune. Et sted, hvor folk søger til, fordi der muligheder; muligheder for job og uddannelse, og helst inden for det grønne område. Men også et sted, hvor ideer bliver til virkelighed og borgere, foreninger og virksomheders engagement understøttes. Vi har så meget potentiale, for at blive frontløbere på den grønne omstilling. Det skal vi udnytte. Visionerne om at bygge et bæredygtigt universitet med fokus på grønne uddannelser og de unges mentale sundhed, bakker jeg fuldt op om. Det taler lige ind i alt, hvad jeg arbejder for; klimaet, vores børn og unge og den mentale sundhed.

Derudover er det vigtigt med en god offentlig service; høj kvalitet i skole og dagtilbud, en helhedsorienteret hjælp til udsatte borgere, samt at vi sikrer borgernes retssikkerhed, så ingen skal kæmpe for at få den hjælp, de har brug for. Jeg drømmer om en grøn kommune og region, hvor den mentale sundhed er i fokus, og hvor borgerne oplever en høj livskvalitet.

Min politiske drivkraft

Det var den manglende politiske opmærksomhed omkring psykisk sygdom, der fik mig ind i politik. Mine egne erfaringer med psykisk sygdom, er således min politiske drivkraft. Jeg er vokset op med en far, der har lidt af alvorlige depressioner og også forsøgt selvmord – nogle oplevelser der på godt og ondt har præget mit liv. Har selv været ramt af depressioner og har også haft en ADHD-diagnose, hvis kriterier jeg dog ikke længere opfylder. Men mine oplevelser har også givet mig retning i livet. Jeg brænder for at skabe bedre forhold for mennesker med psykisk sygdom og for generelt at bidrage til bedre mental sundhed.

Som 24-timersløber er jeg meget vedholdende. Den egenskab bruger jeg også, når jeg politisk kæmper for det, jeg tror på. For mig giver det allermest mening at kæmpe for bedre forhold for mennesker, som har svært ved at tale egen sag. Jeg er heller ikke bange for at gå imod flertallet, når det er nødvendigt. Jeg kan faktisk allerbedst lide at kæmpe for de ting, som ikke mange andre kæmper for.

Lær mig at kende!

Jeg er opvokset i Nordsjælland, men bor i dag i Esbjerg, hvor min mand Morten stammer fra. Han er i dag overlæge på Esbjerg sygehus. Sammen har vi tre børn; Vigga på 10 år, Milla på 8 og Magne på 6. Vi bor lige nord for Esbjerg by sammen med vores hund Vaffel, som børnene har opkaldt efter doodlen i Ramasjang. Vi er en aktiv familie, der elsker at dyrke sport og tage på shelterture sammen. Selv er jeg gammel gymnast og nu træner for de to små, mens vores ældste svømmer meget. Min mand er fodboldtræner, da de mindste spiller, og sammen har vi også været med til at starte en skiklub. Vi håber, at det i år post corona lykkes os at komme af sted på skiferie for første gang som familie.

Da vi i 2015 flyttede til Esbjerg, var der ingen radikale i byrådet. Efter at have siddet et par år i både Folketing og Københavns borgerrepræsentation vidste jeg, det er politik, jeg brænder for. Det giver så meget mening at få lov at bruge mine erfaringer med ikke mindst psykisk sygdom til at skabe bedre forhold for andre. Heldigvis lykkedes det mig at kæmpe mig ind i Esbjerg byråd – den plads håber jeg rigtig meget at få lov at beholde efter valget.

2021: Medlem af tre skoleforældreråd på Auraskolen
2021: Gymnastiktræner i SGI
2020-nu: Domsmand ved Esbjerg Byret
2020: Årets mest læste debatindlæg på Altinget Kommunal: ’Forvaltningen har overtaget magten i min kommune’
2020: Danmarksmester i 24-timersløb
2019-nu: Underviser på professionsbacheloruddannelsen på UC-Syd i administration, økonomi og politik & samfund
2018-nu: Gruppeformand i Esbjerg byråd og medlem af Børne- og Familieudvalget samt Social- og Arbejdsmarkedsudvalget
2017: Fuldmægtig i Sikkerhedsstyrelsen
2014-2017: Tre danmarksrekorder i 24-timersløb
2015: Mor til Magne
2014-2015: Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre, socialordfører og næstformand i Socialudvalget
2013: Mor til Milla
2012-2015: Sundhedspolitisk rådgiver i kommunikationsbureauet Effector
2011-2020: Foredragsholder; psykisk sundhed, løb og politik
2011: Mor til Vigga
2011: Udgivet bogen ’Frem i Lyset’ om mit liv med psykisk sårbarhed
2009-2011: Medlem af Folketinget for Radikale Venstre; social-, psykiatri- og handicapordfører
2008-2009: Studentermedhjælp i Dansk Socialrådgiverforening
2006-2008: Studievejleder på Statskundskab
2004-2012: Kandidat i Statskundskab
2002-2004: Humanistisk international basisuddannelse på RUC
2000-2002: Testrup Højskole, lærervikar, sprogophold i Australien og au-pair i Schweiz
2000: Student fra Gribskov gymnasium
1997: Afsluttet Gilleleje skole