Annika Kanstrup

Annika Kanstrup

Kandidat til kommunalvalget 2021
Thisted Kommune

Frihed skal gives, men ansvar skal tages. Dette er en af mange erfaringer jeg har gjort mig som jordemoder på de danske fødegange. For det gode og frugtbare samarbejde imellem mennesker sker der, hvor vi tager medansvar, skaber dialog og derigennem sætter rammerne.

Jeg hedder Annika Kanstrup, er 34 år, mor til tre skønne unger, uddannet jordemoder, tilbageflytter til Thy, og jeg stiller op som spidskandidat til KV21 for Radikale Venstre.

Jeg ønsker at tage ansvar for Thy - grønnere, stærkere og mere frit.

Mine hjertesager

Børn skal vokse op med tro på sig selv, på verden og på fremtiden. I gennemsnit er danske børn i institution 7½ time dagligt. Daginstitutionerne spiller dermed en meget stor rolle i børnenes liv – så stor, at man taler om fænomenet som ’dobbeltsocialisering’. Det vil sige, at institutionerne har lige så stor betydning for børnenes dannelsesproces, som familien har. Derfor skal vi sikre, at vores børn og unge mødes at uddannet personale med overskud til nærvær og ro i Thisted kommunes dagtilbud .

Jeg er født og opvokset i Nors, men flyttede fra kommunen ifm. min uddannelse. Vi skal ikke være skræmte over at vores unge flytter fra kommunen, når de skal uddanne sig og opleve livet. Men vi skal have dem til at flytte hjem igen, når de vil stifte familie. Derfor skal Thisted kommune kunne tilbyde gode forhold for småbørnsfamilier, erhvervsdrivende og et rigt foreningsliv. På den måde vil vi måske også kunne tiltrække nogle af de mange storbyboere, der drømmer om et mere enkelt liv.

Antallet af ældre vil stige markant de kommende år, og selvom det er op til den enkelte borger at holde sig sund, skal vi som kommune tage aktiv del i at tilbyde mulighederne for et godt, socialt og sprudlende seniorliv. Jeg mener, at vi skal satse langt mere på at forebygge de kroniske sygdomme, som i dag rammer alt for mange borgere.

Annika Kanstrup

Radikale Venstre i Thy

Thy er vild natur, rå energi, stærke fællesskaber, sprudlende byliv og viljestærke landsbyer. Netop derfor er vores politik det perfekte afsæt for Thy, hvor vi har fokus på et stærkere, grønnere og friere samfund. Vi peger derfor hverken til højre eller venstre - men fremad. Mod en bedre fremtid for alle. Vi er af den overbevisning, at det hverken er forsvarligt eller rentabelt at gå efter de kortsigtede løsninger med her-og-nu afkast. Vi har brug for langsigtede investeringer og visioner for at fremtidssikre Thy.

Om mig

Jeg har altid engageret mig - lige siden min folkeskoletid hvor jeg var forkvinde for elevrådet og frem til nu har jeg søgt at udfordrer status quo. Stemmer du på mig, vil jeg med respekt, ydmyghed og masser af gå-på-mod kaste mig ind i det kommunalpolitiskearbejde. Stem til kommunalvalget for at forme dit lokalområde. Stem personligt, det gør en forskel.

2011 - 2020
Arbejdende som jordemoder på føde-, barsels- og svangregang
2020
Forkvinde for Forældrerådet i Sennels Børnehave, medlem siden 2018
2014 - 2018
Uddannelsesudvalget, jordemoderuddannelsen campus Esbjerg
2012 - 2016
Medejer og grundlægger af Din Jordemoderpraksis
2015
Jordemoderforeningens strukturudvalg
2014
Innovationspanel, fysioterapeutuddannelsen campus Haderslev
2011
Professionsbachelor i jordemoderkundskab