Belinda Jurlander

Belinda Jurlander

Kandidat til kommunalvalget 2021
Holbæk Kommune

Hvorfor stiller jeg op som kandidat?

  • Jeg har de sidste syv år siddet i forældreråd og p.t. som formand for forældrebestyrelsen i det kommunale dagtilbud i Holbæk Kommune. Herfra har jeg kæmpet en - til tider - brav kamp for bedre vilkår for vores børn. Men alt for ofte føler jeg, at jeg løber panden mod en mur, og derfor har jeg nu besluttet at stille op til kommunalvalget i håb om at kunne sidde med om bordet, hvor beslutningerne træffes.
  • Derudover ønsker jeg ordentlighed og rettidig omhu i de politiske processer i Holbæk kommune. Alt for mange borgere føler sig "kørt over" af det politiske apparat og administrationen og alt for mange sager omgøres. Det er ufint, og det skal vi have rettet op på, så kommunens udvikling også kommer nedefra, men ikke trækkes ned over hovedet på borgerne.
  • Sidst men ikke mindst drømmer jeg om en renere, grønnere og mere bæredygtig kommune, hvor man lægger sig i selen for at tænke bæredygtighed ind i ALT fra indkøbsaftaler og udbud til anlæg og byfornyelse.

Med andre ord, jeg er meget passioneret omkring disse tre emner, og derfor kan jeg simpelthen bare ikke lade være med at involvere mig.

Opsummeret er mine tre hjertesager:

♥ Bedre rammer for vores børn i kommunale dagtilbud
♥ Ordentlighed i de politiske processer og kommunens forvaltning
♥ Bæredygtig og grøn tilgang til alt hvad man foretager sig i kommunen

Det er de, fordi det er de tre områder jeg har allermest erfaring indenfor. Jeg kender fx dagtilbudområdet som min egen bukselomme og ved hvad der fungerer/ikke fungerer i praksis. Den viden er der behov for, når der træffes beslutninger i kommunalbestyrelsen, så man ikke sidder og beslutter noget, som ikke giver mening ude i den virkelige verden.

Jeg drømmer om...

At man endelig indser, at enhver krone investeret i barnets første leveår kommer tifold igen, i form af besparelser på hjælp og støtte senere i barnets liv. Tidlig indsats er vejen frem, det koster penge, men det er en investering, som betaler sig!

Derudover drømmer jeg om, at den nye kommunalbestyrelse kan blive enige om at indføre rettidig omhu, så kommunens borgere i højere grad bliver inddraget fra start i stedet for "hørt" til allersidst. Jeg drømmer om, at udviklingen af kommunen i højere grad foregår som en borgerstyret proces med kommunen som understøttende organ. Det håber jeg på, fordi det er de mennesker, som skal leve med beslutningerne til dagligt.

Sidst men ikke mindst drømmer jeg om, at man vil være mere åben for at tænke grønne og bæredygtige tanker ind i ALT, hvad man foretager sig. Mange små ændringer og justeringer kan starte en lavine af forbedringer, og i mange tilfælde er også dette en - ikke blot nødvendig - vanvittigt god investering. Der er ret få i den nuværende kommunalbestyrelse, som har indsigt og viden om dette område, hvor jeg har nørdet det i flere år og har på bl.a. min instagram og facebookside fremsat flere forslag til, hvordan man kan løse aktuelle udfordringer, hvad det koster, og hvad gevinsten er, både økonomisk og samtidig med tanke på vores miljø.

Lidt om mig

  • Jeg er også bare et gennemsnitligt menneske, som nyder at dyrke min nyttehave og lave god mad fra bunden.
  • Jeg har ikke fortrudt at jeg, efter en del år i KBH flyttede tilbage til kommunen. Heldigvis betyder det en masse gode erfaringer i baggagen, i forhold til hvordan borgerservice også kan opleves, og det kan vi lære noget af.
  • Jeg glemmer også at pakke gymnastiktøj til mit barn om onsdagen, men jeg prioriterer at deltage i samtlige forældremøder og arrangementer.
  • Jeg kører elbil og ejer faktisk to stk. Hvis du overvejer at lave det samme skift, men synes, det er svært at gennemskue, kan du hente min gratis guide til elbiler som ligger på min hjemmeside. Af samme årsag vil jeg arbejde på at få endnu flere ladepunkter til byerne i vores kommune.

FAMILIELIV

Jeg er småbørnsmor, og herigennem har jeg involveret mig i forældreråd- og bestyrelse i syv år. Senest som formand for dagtilbud i Holbæk By, hvor jeg de seneste fire år har været frontløber på et pilotprojekt om selvstyre, herigennem har vi fået bremset genåbninger af budgettet, indkøbsstop og ansættelsesstop og fået en stabil økonomi. Det lyder ligetil, men jeg har skrevet flere høringssvar end jeg kan tælle, og alligevel sidder jeg tilbage med en følelse af, at der ikke bliver lyttet og at man skal kæmpe med næb og kløer for bedre forhold for vores børn i dagtilbud og skole - det er ikke godt nok og det vil jeg arbejde for at få lavet om.

Foruden at være mor til to, bor jeg i Ny Hagested, en lille landsby imellem Holbæk og Gislinge. Jeg er oprindeligt opvokset i Tølløse, men har også boet i Tingerup og Store Merløse.

Min mand er fodboldtræner på u/9 fodboldholdet i Tuse.

PERSONLIGT

Jeg er på mange områder, ret gennemsnitlig og alligevel har jeg oplevet mere end de fleste. Jeg har desværre også oplevet hvordan man bliver behandlet af kommunen, når man bliver ramt af ulykke. I 2017 fik jeg piskesmæld efter en ulykke og håndteringen af min situation fra kommunens side var under al kritik, når man får trukket tæppet væk under sig, er det vigtigt at man ikke skal bøvle med mere end højest nødvendigt, her kan Holbæk kommune i høj grad forbedre deres bureaukratiske processer og deres menneskesyn.

Med andre ord, har jeg oplevet kommunen på godt og ondt, igennem mange forskellige situationer - det har tilsammen givet mig blod på tanden, for at ændre tingenes tilstand.

ARBEJDE

Arbejdsmæssigt har jeg en baggrund indenfor markedsføring og økonomi, men jeg arbejder i dag som freelance grafiker. Derudover arbejder jeg på deltid som handicaphjælper for en bruger et andet sted i kommunen.

Jeg har derfor et rigtig godt grundlag for at involvere mig i de politiske processer og investere den nødvendige tid, til at sikre rettidig omhu.

Min øvrige arbejdserfaring kan du læse om på min hjemmeside.