Christopher Røhl

Christopher Røhl Andersen

Medlem af borgerrepræsentation, hovedbestyrelsesmedlem
Københavns Kommune

Hvad jeg har kæmpet for de sidste fire år

De sidste fire år har jeg arbejdet benhårdt på Københavns rådhus for vores by. Det vil jeg gerne fortsætte med.

Jeg har kæmpet for de studerende og bl.a. taget initiativ til en studiebyspolitik.

Jeg har kæmpet for kulturlivet, hvor jeg bl.a. har haft fokus på, at alle vores spillesteder kom godt igennem coronakrisen, uanset om de var private, fonde eller frivillige.

Endelig har jeg kæmpet for vores internationale ry og rygte. Det gælder bl.a. modtagelsen af flygtninge og de tilbud, vi giver for en bedre integration gennem danskundervisning og fritidsjobs.

Hvad jeg fortsat vil kæmpe for

Jeg vil arbejde for en grøn og levende by!

Vi får en grønnere by ved at nå i mål med klimaplanen. Men vi skal også have nye mål. København skal ikke alene være klimaneutral, men klimapositiv. Det vil sige, at vi ikke bare skal stoppe klimaforandringerne, vi skal forbedre klimaet. Det gør vi bl.a. med grønnere trafik med flere cykler, busser, metro og grønne el- og delebiler.

Vi får en levende by med en bedre balance til søvn og sjov i nattelivet. Byen skal sprudle af liv og engagement fra de studerende. Der skal være plads til bevægelse uanset, om du har fodboldstøvler, skøjter eller badevinger på. Derfor vil jeg kæmpe for flere idrætsfaciliteter for alle idrætter.

Mine mærkesager

Grønnere trafik!

Vi skal have flere genveje til cyklerne, flere busbaner og metro i hele byen. Nogle kan have brug for adgang til en bil, men det skal i højere grad være el- og delebiler.

Europas bedste studieby!

Det bliver vi med en ambitiøs studiebyspolitik. Vi skal bygge flere kollegier, få flere studerende i erhvervsrelevant praktik under uddannelsen og attraktiv og tilgængelige faglige og kulturelle fællesskaber.

En stærk kulturby!

København skal oprette kulturens analyseinstitut. Vi skal være bedre til at arbejde med data fra kulturlivet, så vi bruger vores kulturkroner klogt. Med det skal vi genskabe vores internationale rygte som anerkendt musikby, som vi gjorde med jazzen i 60'erne.

2020 - nu
NU
Medlem af skrivegruppen for Radikale Venstre nye principprogram
2018 - nu
NU
Medlem af borgerrepræsentationen i København
Medlem og formand for Grønjordskollegiet
Medlem af Beskæftigelsesrådet
Suppleant og medlem af KKR Hovedstaden
Ph.d.-studerende i nanoteknologi på DTU
2012 - nu
Medlem af Hovedbestyrelsen for Radikale Venstre
2017 - 2018
IT-Konsulent hos Netcompany
2013 - 2015
Landsformand for Radikal Ungdom
2011 - 2017
Bachelor og kandidat i fysik fra Københavns Universitet
2008 - 2011
Munkensdam Gymnasium i Kolding

Om mig

De sidste fire år har jeg været ordfører for kultur, idræt, beskæftigelse og integration. Jeg vil gerne bruge min erfaring og fortsætte arbejdet på rådhuset for et mere grønt og levende København.

Udover mit arbejde på rådhuset skriver jeg en Ph.D. i nanoteknologi. Jeg bor på Amager med min kone og elsker at lytte til P6Beat.