Emil Moselund

Emil Moselund Østergaard

Medlem af borgerrepræsentationen, PA for Martin Lidegaard
Københavns Kommune

Jeg stiller op til KV21 da det ikke må blive endnu et valg, hvor vi tager det grønne for givet. Jeg vil have et klimavalg på kommunalt niveau! Det er vores fremtid, den unge generation, der løfter den største byrde. Det er derfor også en pligt at vi, unge under 30 år, stiller op til de tunge erhverv og ansvar. Det er vigtig, at vi er med til at sætte dagsordenen for en fremtid, som vi skal leve i.

Min vision er at skabe det første kommunale klimavalg. Jeg vil skabe en naturkommune, som Silkeborg og Hjørring også slår sig på at være. København er Danmarks største offentlige arbejdsplads - og den rigeste kommune. Vi har derfor et ansvar for at sikre, at vi en grøn og bæredygtig rollemodel for resten af landet. Og som står som den "danske fortælling", resten af verden ser mod for inspiration!

Mine mærkesager

Klima og miljø

København skal være verdens førende grønne hovedstad. Det kræver ambitiøse initiativer i fællesskab med borgerne. Derfor foreslår jeg, at København skal have flere naturarealer, og at kommunen skal stille klima- og miljøkrav ved indkøb. En ny fond med 2% af det kommunale årlige budget øremærket skal gå til investeringer som fremtidssikrer København, herunder skaber en grønnere hovedstad.

Socialt udsatte borgere

Den social ambulance (sociolancen) skaber tryghed for hjemløse og socialt udsatte borgere i København. Sociolancen løfter opgaver og behandling, der ikke kræver akut indsats fra ambulancen. På nuværende tidspunkt køre Sociolansen kun i perioden 11-23.00. Jeg vil kæmpe for, at den får 24 timers bemanding samt bliver udvidet til at hjælpe unge, som er ramt efter coronaens negative sociale effekter.

Emil Østergaard

Om mig

Jeg er 28 år. Har en forkærlighed for gamle danske film samt podcast og lydbøger (jeg læser rigeligt på mit arbejde føler jeg). Elsker dyr og at svømme i Københavns kanaler. Gerne om vinteren.

2020 - nu
NU
Global Officer / bestyrelsesmedlem, Center for Science & Commercial Diplomacy
2019 - nu
NU
Political Assistant for MF. Martin Lidegaard, Radikale Venstre
2019 - 2021
Founder & Partner, Inspire Performance Danmark
2018 - 2019
Junior Consultant, Policy Group A/S