Jørgen Suhr

Jørgen Suhr

Byrådsmedlem
Hillerød Kommune

Jeg er vild med de muligheder, vi har i vores kommune for at bosætte sig på land eller i by. Som byrådsmedlem vil jeg fortsætte med at sætte mennesket før systemet. Jeg arbejder for personlig, social og økonomisk vækst. En venlig vækst, hvor vi udviser økonomisk og social ansvarlighed. Og hvor vi passer på hinanden med respekt for klima og bæredygtighed.

Når vi tænker nyt, skal det være for at styrke det gode liv i vores kommune. Styrket selvbestemmelse på de lokale skoler. Den lille virksomhed skal føle sig velkommen. Som klimabevidste borgere udvikler vi os i forskellighed, så livet både kan leves i den store by og i de omkringliggende lokalsamfund. I venlig vækst, så vi passer på naturen og klimaet.

Venlig vækst. Smag lidt på det. Venlig vækst. Det er det, vi skal have fat i. Bæredygtighed er godt. Uhæmmet vækst er skidt. Men der er ikke noget galt med at udvikle sig, at være i vækst. Med respekt for hinanden, med respekt for de af os, der har det svært, med respekt for jordens ressourcer, med respekt for de lokale udfordringer og muligheder, når vi skal have vores plads i livet. Det handler bl.a. om:

  • Udvikling og nye initiativer. Jeg er vild med de muligheder, vi har i vores kommune for at bosætte sig på land eller i by.
  • De lokale skoler. Bæredygtige og attraktive lokalsamfund, der har skoler med selvbestemmelse, stærke ledere og dygtige lærere.
  • Bæredygtighed i praksis. Som klimabevidste borgere skal vi have flere op på cyklen. tænke på delebilsordninger og samkørsel. Mere Offentlig Privat Partnerskab.
  • Byudvikling. Med fokus på fællesskaber, flere unikke og grønne byrum og et varieret boligudbud med flere billige boliger.
  • Hillerød Forsyning. Vi har store krav til forsyningen både som leverandør af energi- og klimavenlige løsninger og til konkurrencedygtige priser.
  • Klimaregnskab. Nu kan vi ikke vente længere på, at kommunen bliver i stand til at lave et ordentligt klimaregnskab.

Mine mærkesager

Bæredygtighed i praksis

Bæredygtighed handler naturligvis om klima, genbrug og respekt for ressourcerne. Og hvordan vi lokalt som borgere og kommune kan finde praktiske løsninger. Men det handler også om et godt liv, om gode boliger, og at børn og unge vokser op med et perspektiv på livet, med udsigt til en ungdomsuddannelse og et job, så man kan klare sig selv.

Børn og unge i vækst

Et godt skoletilbud i nærmiljøet særligt for de yngste elever. Tidlig indsats allerede i børnehaver og vuggestuer, Hjælp til børn med handicap, diagnoser og/eller særlige behov. Så alle børn og unge kan opleve personlig vækst og muligheder i livet.

Økonomisk og social ansvarlighed

Jeg har medvirket ved en del budgetforhandlinger. Det er nemt at dele penge ud, men sværere at finde dem. Jeg tør godt stå på mål for økonomisk ansvarlighed og at tage de svære beslutninger. Men altid med afsæt i social ansvarlighed - at vi skal passe på hinanden og hjælpe de af os, der har det svært.

Om mig

Jeg er oprindeling uddannet som gymnasielærer i samfundsfag fra Københavns Universitet. Men min karriere tog en helt anden retning startende i Magasins EDB-afdeling over Philips til IBM, inden jeg fornylig er blevet selvstændig med egen virksomhed.

Jeg kan godt lide at engagere mig. Har både været træner for Philips firmahåndboldhold med massevis af Landmesterskabs-deltagelse. Jeg har været i bestyrelsen for Adoption og Samfund i Frederiksborg Amt, i SFO og skolebestyrelse. Og så kan man ud over håndboldentusiast også kalde mig for cykeltosse.

I en voksen alder gennemførte jeg for nogle år siden La Marmotte i de franske alper og har siden været bidt af en gal racercykel. Men på en måde, så det handler om fællesskab og gode oplevelser. Med gode cykelvenner er jeg ofte på ferie, hvor vi ud over cyklingen hygger os med på skift at lave mad - og så får vi også en kold øl og et glas vin en gang imellem.

I øvrigt, er det primært mig, der står for madlavningen hjemme hos os - også da vores to børn boede hjemme. Der er næsten altid kartofler, stangbønner, squash, løg, porrer m.v. i min køkkenhave. Så GRØN vækst er virkelig en lokal ting her.

2020 - nu
NU
Selvstændig ledelsesrådgiver, Faarup & Partners
2018 - nu
NU
Medlem af kommunalbestyrelsen, Hillerød Kommune
2018 - nu
NU
Medlem af Børn, Familie og Ungeudvalget, Hillerød Kommune
2018 - nu
NU
Medlem af bestyrelsen for CSU Egedammen (Særlig Tilrettelagt Undervisning)
2007 - 2012
Skolebestyrelsesformand, Hillerødsholmskolen
1998 - nu
Nordiske og europæiske lederroller, IBM