Katrine Kildgaard

Katrine Kildgaard

Medlem af borgerrepræsentationen, PA for Susan Kronborg
Københavns Kommune

Vi unge skal have en stemme på Rådhuset. Det er tydeligt, at vi er underrepræsenterede. Der bliver ikke gjort nok for, at København går forrest i klimakampen, alt for mange unge kæmper med det mentale helbred, og studerende kan ikke finde en studiebolig, der er til at betale på en SU. Det er ikke godt nok. Det vil jeg lave om. Jeg vil være unges stemme på Rådhuset.

Jeg drømmer om, at København skal være verdens bedste by at være ung i. Derfor skal vi bygge flere studieboliger og sørge for, at alle bliver grebet, hvis de mistrives eller rammes af angst, stress eller depression.

Jeg drømmer om, at København skal være det grønne fyrtårn, der inspirerer andre byer til at gennemføre den grønne omstilling. De løsninger vi laver i København skal udbredes til resten af verden.

Mine mærkesager

Stop den mentale sundhedskrise

Jeg er bekymret for vores generation. Alt for mange unge lider af angst, stress og depression. Det skal tages alvorligt. Vi skal have mental sundhed på skoleskemaet og sikre, at alle unge har ret til gratis psykologhjælp uden venteliste.

CO2-neutralt i København i 2025

København skal være CO2-neutral i 2025, men hvis vi fortsætter som nu, kommer det ikke til at ske. Vi skal handle nu. Vi skal have bilerne ud af byen og altid prioritere cyklerne højest. Der skal være meget mere plantebaseret mad i kommunens køkkener og parkerne skal være vilde.

Flere, billigere og grønnere studieboliger

Unge skal ikke gå rundt med ondt i maven over ikke at kunne finde et sted at bo. Vi skal bygge flere, billigere studieboliger – og vi skal gøre det grønt

1/0

Om mig

Mit navn er Katrine Kildgaard, jeg er 24 år og læser statskundskab på Københavns Universitet. Jeg bor i en studiebolig på Amager. Du kan lære mig bedre at kende i DR3-serien 'Benhårde Veninder'.

Jeg gik ind i politik, fordi jeg fik en depression og blev mødt af lange ventelister, da jeg havde allermest brug for hjælp. For mig er det en af de største uretfærdigheder i vores samfund, at man ikke kan få hjælp, når man bliver ramt af psykisk sygdom eller mistrivsel. Det vil jeg kæmpe for at lave om.

2021 - nu
NU
Kandidatstuderende i statskundskab ved Københavns Universitet
Personlig assistent for Susan Kronborg, boligordfører, Radikale Venstre
2020 - 2021
Personlig assistent for Ruben Kidde, klimaordfører, Radikale Venstre
2019 - 2020
Personlig assistent for Ida Auken, klimaordfører, Radikale Venstre
2017 - 2020
Bachelor i statskundskab ved Københavns Universitet
2017 - 2019
Social- og sundhedsordfører i Radikal Ungdom
2016 - 2017
Pædagogmedhjælper
2013 - 2016
Student fra Kalundborg Gymnasium STX