Kirsten Aalling

Kirsten Aalling

Kandidat til kommunalvalget 2021
Rødovre Kommune

Jeg stiller op i politik efter et langt arbejdsliv i primært uddannelsesektoren. Det gør jeg fordi den grønne omstilling er vigtigere end alt andet, og den går efter min alt for langsomt. Jeg er opvokset på en gård og har set hvordan natur og landskaber har ændret sig voldsomt gennem årene. Alt det liv jeg er vokset op med i naturen er stort set væk, og mange marker er i dag rene ørkener for dyr. Jeg er bekymret for mine børns og børnebørns fremtid, og vil gøre mit for at fremme den grønne dagsorden i min kommune. Der er nok at tage fat på og det kan kun gå for langsomt. Jeg tror der bliver brug for hjælp til fastholdelse af en grøn dagsorden efter valget.

Mit udgangspunkt er det humanistiske, og jeg tror på at alle grundlæggende og varige forandringer skal komme nedefra, fra det enkelte menneske. Jeg tror også på at langt de fleste faktisk gerne vil tage ansvar og gøre en forskel. Jeg drømmer om at flere unge i kommunen vil se det meningsfulde i at vælge erhvervsuddannelser som led i den grønne omstilling. Det er i erhvervsuddannelserne at alle de unge, der er bekymrede for fremtiden, kan gøre en forskel. Det er her de kan bruge deres kreativitet for at fremme bæredygtighed. En sådan bevægelse skal starte i folkeskolen med fag der ligner erhvervsskolernes og i samarbejde med kommunens mange erhvervsvirksomheder.

Jeg drømmer om at Rødovre bliver en foregangskommune hvad angår den grønne omstilling på borgerniveau. At vi kan ændre adfærd til gavn for miljøet. Kommunen har i dag placeringen som en af de mest grå i hele landet fordi der kun er få grønne områder og byen er fuldt udbygget. Det mener jeg godt man kan lave om på med krav til bebyggelser og fællesområder. Jeg forestiller mig fx at man kunne plante nyttebuske og- træer mellem boligblokke i stedet for golde græsarealer og prydplanter. Tænk hvis også beboere i etagebyggeri kunne gå ned og plukke ribs eller stikkelsbær til en søndagstærte om sommeren. Eller æbler og pærer i efteråret.

Om mig

Jeg er cand.mag i tysk og fransk, er 72 år, og var egentlig gået på pension for tre år siden. Men jeg har stadig masser af energi og ikke mindst viden og erfaring efter mange års arbejde med mennesker i alle aldre, dog primært unge. Derfor er jeg ogå begyndt at undervise i fransk igen. Jeg bor i Rødovre i hus med have og masser af frugt og grønt, som hele familien nyder godt af. Jeg er så heldig at alle mine fire børn med partnere og deres i alt fem børn bor lige i nærheden, så vi har et tæt familieliv. Når jeg rejser, er det især til Frankrig, Marokko og Tyskland, hvor jeg føler mig hjemme, fordi jeg har en nær tilknytning til de lande og kan bruge mine sprog der. Jeg har altid følt mig meget som europæer.

Uddannelse og arbejdserfaring

  • 0 - 20 år Landbrugsmedhjælper, jobs i grillbarer og restauranter
  • 7 - 20 år Folkeskole, realskole og gymnasium
  • 20 - 30 år Udlandsophold, arbejde i diverse servicefag, studier i tysk og fransk på Aarhus og Tübingen universitet - cand.mag
  • 30 - 68 år Gymnasie-, Hf- og seminarielærer i tysk og fransk, studievejleder, tillidsrepræsentant, U- vejleder, eVejleder
  • 72 år - underviser i fransk på ungdomsskole og i folkeskolen