Kristina Siig

Kristina Siig

Kandidat til kommunalvalget 2021, medlem af Hovedbestyrelsen
Svendborg Kommune, Fyns Storkreds
Hvis vi gerne vil fastholde Svendborg kommune som en bopælskommune for folk i alle aldersgrupper må uddannelsesmuligheder og muligheden for relevant beskæftigelse hele tiden være i fokus.
Kristina Siig

MINE HJERTESAGER: UDDANNELSE OG ERHVERV

Udflytningen af statslige arbejdspladser til Svendborg kommune er et skridt i den rigtige retning, og tilbageflytningen af læreruddannelsen hjælper også, men Svendborg kommune kan også selv gøre mere for at blive mere erhvervs- og innovationsvenlig. Hvis vi gerne vil fastholde Svendborg kommune som en bopælskommune for folk i alle aldersgrupper må uddannelsesmuligheder og muligheden for relevant beskæftigelse hele tiden være i fokus.

MINE DRØMME FOR SVENDBORG KOMMUNE

Jeg håber, at Svendborg kommune i den periode der kommer, viser sig villig til at turde nytænke sig selv. Vi har et rigt kulturliv. Vi nyder godt af vores beliggenhed og opland ift. turisme. Men vi skal også sætte os selv i spil og på spil ift. de store udfordringer, vi og vores børn og børnebørn står overfor i årene der kommer.

Jeg synes fx det ville være fantastisk, hvis Svendborg kommune gik forrest ift. at etablere akvakultur. Vi har øhavet.

Jeg synes, det ville være fantastisk, hvis vi om 20 år fx var et centrum for forskning og innovation, der kunne vise resten af Danmark (og verden for den sags skyld) at der er andre måder at producere fødevarer på end det højintensive, landbaserede landbrug, vi kender i dag.

PROFESSOR I JURA, SYDFYN OG BLANDINGEN AF KULTUR OG NATUR

Jeg er professor i jura på Syddansk Universitet i Odense, men jeg bor på Sydfyn, og er på den måde en af de, der må tage uden for lokalområdet for at arbejde eller uddanne sig. Samtidig vælger jeg Sydfyn til, fordi det er et dejligt sted at bo, og fordi jeg synes, det den blanding af kultur og natur man finder hernede er attraktiv. Men jeg ville gerne, at Svendborg kommune bliver endnu mere attraktiv som bopælskommune. Den opgradering af SIMAC, der er undervejs og det, at vi får en læreruddannelse mere tilbage til kommunen er vigtige skridt på vejen, men vi er også nødt til at blive mere attraktive for erhvervslivet.

Lær mig at kende: familieliv, arbejde og fritid

Jeg bor i Skårup med min engelske mand og de af mine halv- og helvoksne børn, der ikke lige er flyttet hjemmefra. I min fritid nyder jeg at rode i min noget ufriserede men spiselige have. Jeg hader madspild og uopdragenhed, men er ellers forholdsvist tolerant over for det meste.

2005
Ansat på Syddansk Universitet i Odense
2003
Dr. jur. Oslo Universitet.
1995
Cand. jur. Aarhus Universitet.

Medlem af Radikale i 20+ år

I 1999 meldte jeg mig ind i Radikale Venstre. Har siden besiddet diverse tillidsposter der, bl.a. været medlem af Hovedbestyrelsen og Forretningsudvalget, været formand for Kommuneforeningen og opstillingskredsen i Svendborg, været Storkredsformand på Fyn og opstillet til Europaparlamentet. Har det sidste år siddet i den uafhængige kontaktinstans, der har behandlet overtrædelser af samværspolitikken i Radikale Venstre.