Lasse Christiansen

Lasse Christiansen

Spidskandidat til kommunalvalget 2021
Viborg Kommune

Jeg har en kærlighed for Viborg Kommune, de skønne viborggensere og vores fantastiske kulturliv. Jeg stiller op til kommunalvalget fordi jeg brænder for at gøre en forskel, og fordi jeg mener, vi er nødsaget til at have nye kræfter til byrådet, for at opnå nye resultater. Viborg skal i balance, og det vil jeg gøre mit ypperste for at bidrage til med din hjælp.

Mine mærkesager

Jeg går til valg på:

Erhverv og iværksætteri

Vi skal sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft, ikke mindst inden for den grønne omstilling. Kommunen skal yde en god service til virksomhederne og slippe dem mere fri, så de kan vokse yderligere. Jeg vil støtte de virksomheder der ønsker at skabe grønne løsninger hos erhvervslivet, og tilbyde en større sparring til iværksætterne så de kan skabe et godt fundament i kommunen.

Viborg Kommune skal være Danmarks grønneste kommune

Jeg bakker fuldt ud op om, at vi bliver CO2 neutrale i 2030. Vi skal derfor omstille os til den grønne energi, bygge mere bæredygtigt, skabe bedre bymiljøer og værne om naturen. Lad os få det grønne element ind i bybilledet, som indbyder til liv, kreativitet og aktivitet.

En stærk uddannelseskommune

Lad os frisætte kommunens folkeskoler, så de kan få pusterum til at sikre kvaliteten for vores børn og unge. Lad os inddrage elever, forældre og de ansatte i højere grad end tilfældet er i dag. Beslutningerne skal tages i samråd med dem der faktisk er i feltet, ikke kun i byrådet. Lad os nu få bedre normeringer og flere uddannede pædagoger - det skaber værdi.

Om mig

Jeg er bosiddende i Viborg Kommune med min kæreste Pernille, og vores to skønne børn Theodor og Ellinor. Til dagligt læser jeg jura, og engagerer mig i lokalmiljøet hvor jeg i en årrække bl.a. har været formand for et par organisationer, mentor for en række flygtningebørn og generelt medvirket i bestyrelsesarbejde med fokus på at håndtere de sociale problemer vi møder i kommunen.

I de sidste ti år har jeg bl.a. arbejdet som:

  • Skribent
  • Rådgiver
  • Mentor

Fælles for ovenstående har været at jeg har haft fokus på de socialt udsatte borgere og været med til at sikre bedre rammer for dem.

Ydermere har jeg brugt en del år i bestyrelser m.v. blandt andet hos:

  • Dansk Flygtningehjælp
  • Ventilen - for ensomme unge
  • Europæisk Ungdom
  • Radikale Venstre
  • Børneinstitutioner
1/0