Marie Brixtofte

Marie Magne Brixtofte

Kommunalbestyrelsesmedlem, hovedbestyrelsesmedlem
Gentofte Kommune, Københavns Omegns Storkreds
Min drøm for Gentofte Kommune er at den bliver en forgangskommune og jeg vil derfor kæmpe med næb og kløer for, at vores kommune bliver landets bedste kommune at bo og arbejde i, den mest erhvervsvenlige og naturligvis den grønneste.
Marie Brixtofte

Mine mærkesager

  1. Trivsel og livsglæde: Jeg insisterer på at alle i byen får mulighed får et godt og meningsfuldt liv, og derfor især have fokus på ensomhed, angst og drukkultur blandt byens unge, på det gode børneliv og på ældres ensomhed.
  2. Sundhed og forebyggelse: Sundhed er fundamentet for livsglæde og trivsel, men også for et langt og smertefrit liv. Det er også en økonomisk rentabel investering når vi forebygger fysisk og psykisk sygdom, og det er i min optik etisk uansvarligt at vente til skaden er sket.
  3. Sund økonomi, lave skatter og grøn profil: Som økonom og liberal ved jeg at sund økonomi og lave skatter gør alle rigere og derved giver os et samfund med større mulighed for at få de svage og sårbare med. Vi skal igen blive en erhvervsvenlig kommune, og så skal vi gå efter at blive klimaneutrale i 2030 og ikke i 2050 som pt er målet.

Jeg har altid været utrolig ambitiøs og nået mine mål. Min drøm for Gentofte Kommune er at den bliver en forgangskommune og jeg vil derfor kæmpe med næb og kløer for, at vores kommune bliver landets bedste kommune at bo og arbejde i, den mest erhvervsvenlige og naturligvis den grønneste.

  • Vi skal have løftet de 400 fattige børn i kommunen ud af fattigdom.
  • Vi skal have trivslen og livsglæden tilbage hos de unge, vi skal få en sund alkoholkultur og vi skal have ældre som ikke føler sig ensomme.
  • Vi skal etablere et grønt og bæredygtigt beslutningskodeks, som skal sikre CO2 reduktion, biodiversitet, støjreduktion, miljø, bevarelse af kommunens grønne arealer og hvor Verdensmålene er indtænkt i alle beslutninger.
  • Vi skal turde stille krav til os selv som kommune, også i forhold til borgernes retssikkerhed og sagsbehandling.
1/0

Lær mig at kende

Jeg er 42 år, bor i Hellerup, gift og er mor til tre. Jeg er uddannet økonom, og har arbejdet i 7 år som investment-banker i London hos bl.a. JP Morgan. Jeg er også uddannet psykolog, og har i en lang årrække arbejdet med unge som er børn af misbrugere, og med mennesker i sorg. I dag har jeg egen praksis, hvorfra jeg ser klienter og holder foredrag og workshops. Jeg har udgivet to bøger, hvoraf en af dem handler om ensomhed og trivsel.

Politik har altid været en del af mit liv, og jeg ser mig selv som værende liberal med et stort humanistisk hjerte og bæredygtige håb. Mine kerneværdier er frihed, ansvar og ligeværd. Jeg vil kæmpe for, at vores kommune bliver landets bedste kommune at bo og arbejde i og jeg tror på, at der findes en løsning til et hvert problem. Jeg vil bidrage med mit drive, mit høje energi-niveau og min iver for at optimere.

Jeg er nærværende, jordnær og engageret, vant til at lytte men også modig nok til at holde fast på min integritet. Jeg er sådan et menneske som tror på, at der findes en løsning til et hvert problem. Mange beskriver mig som en rigtig ildsjæl. Jeg kæmper i alle arenaer af mit virke for en bedre, lykkeligere og mindre ensom verden. Jeg synes selv, jeg kan tilbyde en unik kombination af at være økonom og psykolog – og have arbejdet i det virkelige liv som begge. Jeg synes også jeg har en unik kombination af ikke at være flasket op i politik (jeg meldte mig først ind i partiet for 2 år siden) og alligevel være flasket op med politik. Alle der kender mig vil være enige i dette: Du finder ikke en, som er mere ambitiøs, som har et højere drive og mere energi end mig. Alt det vil jeg tilbyde Gentoftes borgere.

2015-
NU
Privat psykolog-praksis, forfatter og foredragsholder
2018-2019
Børn, Unge & Sorg – Autoriseret Psykolog
2015-2018
TUBA (Terapi for Unge som er Børn af Alkoholikere) – Psykolog og Frivilligleder
2009-2010
Danske Bank (Corporate Solutions) – Senior Analyst
2009
Arlington Finance LLP (Capital Restructuring) – Partner
2005-2008
JP Morgan/ Bear Stearns (Fixed Income, Real Estate Finance) - Vice President
2003-2005
Nomura (Asset Backed Finance) – Associate
1999-2002
Association of London Government (Transport & Environment Committee) – deltid

Uddannelse:
2017: Autorisation ved Psykolognævnet, Cand.Psych.Aut
2011-2015: Cand. Psych, Københavns Universitet, Danmark

2002-2003: MSc Finance and Economics, London School of Economics, UK
1999-2002: BSc Psychology and Economics, City University, London, UK
1994-1997: Marie Kruses Skole Gymnasium, Farum, Danmark

Tillidsposter:
Sidder i hovedbestyrelsen for Radikale Venstre og i bestyrelsen for Exitcirklen. Formand for Grundejerforeningen Holløselund, og medlem af bestyrelsen for Trappelauget Vejby.

Kontakt Marie