Pia Skou

Pia Skou

Byrådsmedlem
Gladsaxe Kommune
Mere bæredygtighed – flere kultur/idrætsfaciliteter – mindre trafikstøj
Pia Skou

Jeg brænder for lokalpolitik og samspil og inddragelse af borgere. I mine 12 år i Byrådet, har jeg arbejdet for at nytænke og finde gode løsninger med bred opbakning.

Vi har allerede sikret at FN´s 17 Verdensmål er en del af kommunestrategien, og vi kan være endnu mere ambitiøse. Vi skal fremme arbejdet med at reducere kommunens CO2 aftryk og naturprojekter, så vi bevarer vores grønne arealer og skaber endnu mere biodiversitet og vild natur. I gadebilledet skal det grønne udtryk styrkes gennem nye træer, blomster og buske.

Kultur er et fællesskab og det kan være om mange ting; kunst, musik, redskaber, tænkning, religion, osv.
Gladsaxe fik for kun få år siden vores første museum; et vinduesmuseum i Søborg. I år er der åbnet en bil samling i Bagsværd. Det går den rigtige vej, men Gladsaxe skal have endnu flere kulturelle tilbud.

Kort sagt:
Mere bæredygtighed – flere kultur/idrætsfaciliteter – mindre trafikstøj

Pia Skou - Radikale Venstre

Jeg vil fortsat være borgernes stemme og kæmper i de kommende år for:

  • at vi bevarer grønne åndehuller, og skolerne skal have et godt indeklima og jeg arbejder for at minimere trafikstøjen.
  • Flere idrætsfaciliteter trænger til at blive renoveret og vi skal hele tiden tænke nye idrætsfaciliteter ind når vi har muligheden for at bygge nyt.
  • Dementramtes familier skal aflastes, feks med daghjem for demente.
  • Vi skal fortsat have grønne åndehuller og købe grunde til parker. F.eks som vi har gjort det med Buddinge batteri, der er lavet om til et grønt rekreativt område.
  • Vi skal tage udgangspunkt i FN´s 17 verdensmål og leve bæredygtigt. Genbrug og reparation af ting er en super ide.
  • Grøn omstilling er vigtigt og vi skal hjælpe med mulighederne for at lade elbiler op. Vild med vilje projekter skal fremmes.
  • I gadebilledet skal det grønne udtryk styrkes gennem nye træer, blomster og buske.
1/0

Min drøm for Gladsaxe

Jeg drømmer om et Gladsaxe, der går foran med den grønne omstilling. Et Gladsaxe der satser på bæredygtighed og miljørigtige energiløsninger

Jeg drømmer om et Gladsaxe, hvor vi sammen med borgerne beskytter og udvikler vores natur. Vi skal prioritere biodiversitet i kommunalt ejede områder samt inspirere borgere til at gøre det samme.

Jeg drømmer om et Gladsaxe hvor trafikken glider og vi nemt og ubesværet kommer rundt i, og udenfor kommunen. At trafikkens generende støj reduceres, så borgere ikke bliver stressede eller syge.

Jeg drømmer om fortsat at udvikle Gladsaxes sports- og fritidsfællesskaber i foreninger og klubber, og plads til alle uden lange ventelister. Vi bør lægge langtidsholdbare planer for, hvordan vores tilbud til borgerne skal styrkes.

Jeg drømmer om et Gladsaxe hvor vi fremmer andre sider af vores børn end de boglige og at vi styrker både fællesskabet og troen på egne evner.

Jeg drømmer om et Gladsaxe hvor vi gør de rigtige valg lettere at træffe for hver enkelt borger. Om det så handler om at bruge cyklen som transportmiddel, at handle lokalt, at genbruge eller mange andre områder hvor valget af det rigtige, blot er for besværligt.

Vild med vilje

Om mig

Jeg forsker i bæredygtige løsninger på Novozymes og siden 2010 har jeg samtidig været medlem af Gladsaxe Byråd. Jeg har bl.a. opnået; idrætsfaciliteter som kunstgræsbaner og skøjtehal, solceller på rådhuset, nedsættelse af dækningsafgiften for virksomheder og cykelstier på især skoleveje. Jeg er bl.a. aktiv i kultur- og foreningslivet samt Kræftens bekæmpelse. Mit hjerte banker for børn/unge, idræt, kultur, bæredygtighed, en grøn kommune, seniorboliger samt daghjem til aflastning af dementramtes familier.

Privat: jeg er gift med Peter og vi har 3 børn.

FN's 17 verdensmål

CV og tillidshverv

2010 - nu Byrådsmedlem i Gladsaxe kommune
2014 - nu Medlem af Økonomiudvalget
2010 - nu Medlem af Børne- og Undervisningsudvalget
2014 - nu Medlem af Kultur- Fritids- og Idrætsudvalget
2018 - nu Medlem af Gladsaxe Erhvervsråd
2010 - 2014 Miljøudvalget
2010 - 2014 Psykiatri- og handicapudvalget
1995 - nu Frivillig og senere distriktsleder Stengård distrikt for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling
2000 - 2010 Formand Stengårdens Grundejerforening
2001 - nu Bestyrelsesmedlem Gladsaxe Børnefilmklub
2012 - 2018 Bestyrelsesmedlem Hospiceforeningen
2001 - nu Laboratorietekniker Novozymes
1989 - 2001 Laboratorietekniker Novo Nordisk

1/0