Ruben Kidde

Ruben Kidde

Byrådsmedlem
Frederiksberg Kommune

Jeg er barn af en dansk mor og en jamaicansk far, jeg først lærte at kende som 24-årig. Som enlig bragte min mor store ofre for at give mig de bedste vilkår i livet. På samme måde vil jeg gå langt for at overlade en grønnere, bedre verden til mine børn. Jeg er radikal, fordi vi er en progressiv kraft rundet af pragmatisme. Fordi vi skaber forandring.

Jeg er nationalt kendt for at forhandle klimaaftaler i Folketinget. Lokalt for at ville fjerne Bispeengbuen og åbne åen. Jeg brænder for at sætte mennesker fri til at leve meningsfulde liv - fra det udsatte barn eller den syriske flygtning til den selvstændige.

Min drøm for Frederiksberg

Min drøm for Frederiksberg er en grønnere og mere bæredygtig kommune, hvor der er plads til alle og hvor vi passer på vores børn og unge. Helt konkret, så ønsker jeg:

Frederiksberg skal være grøn og bæredygtig

 • CO2-negativ inden 2030 ved hjælp af flere elbiler, grøn forsyning, CO2-fangst, CO2-pris for indkøb og total elektrificering af kommunens bilflåde
 • Bredere og bedre cykelstier bl.a. på Frederiksberg Allé og skoleveje
 • Ren-luft zoner på Frederiksberg Hospital og i områder med mange børnehaver og skoler

Frederiksberg skal passe på børn og unge

 • Reelle minimumsnormeringer i institutionerne, så der i vuggestuen reelt altid er mindst 1 voksen pr. 3 børn og 1 voksen pr. 6 børn i børnehaven
 • Færre unødige test og bureaukrati i folkeskolen
 • Unge i alderen 18-25 år skal tilbydes en gratis samtale med en ungepsykolog

Frederiksberg skal være en blandet by

 • Minimum 25% af nye boliger skal være almene
 • Flere studie- og kollegieboliger til at betale på en SU
 • Krav om flere små lejligheder, og færre sammenlagte lejligheder

Mine mærkesager

Fjern buen - åbn åen

Jeg har siden min spæde start i kommunalpolitik kæmpet for at få revet bispeengbuen ned, for så at åbne Ladegårdsåen. Vi er kommet langt, men er stadig ikke i mål. Jeg håber, at vi kan skabe en lille grøn oase omkring åen, hvor børn kan lege, og beboer kan leve i fred for støj og forurening fra bilernes kørsel på bispeengbuen.

Jeg tror på:

 • KLIMAHANDLING NU: Vi skal vise vejen for resten af verden. Omstillingen går for langsomt.
 • BÅND MELLEM MENNESKER: Vi skal værne om de svageste og sikre lige muligheder.

 • STÆRK ØKONOMI: Ansvarlighed og ambition skal lægge budgettet.

1/0

Om mig

Født 28. august 1986 i København. Gift med Eva og far til to.

Min far var jazzmusiker og borgmester i en London-bydel. Jeg mødte min biologiske far, Sheik, efter mange års søgen. Da jeg endelig lykkedes at finde ham og hans telefonnummer, ringede jeg ham op. Han blev SÅ glad for mit opkald, og lykkelig for at have fået en søn ud af det blå. En uge senere besøgte jeg ham i London.

Sheik var musiker, og nåede gennem sit liv at spille med store navne som The Who og Rolling Stones. Jeg mistede ham i 2020, men Sheik var faktisk heldig at blive over 80 år, for tilbage i hans ungdom, snød han døden som helikopterpilot i den amerikanske hær under Vietnam-krigen.

På sine ældre dage, blev han valgt til byrådet i en London-bydel, og sad et par år som borgmester. Jeg elsker at fortælle andre historien om, hvordan jeg mødte min far - og det minder mig om, hvordan livet altid kan overraske.

2019 - nu
NU
Chefkonsulent hos Dansk Energi
2018 - nu
NU
Medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse for Radikale Venstre: Gruppeformand og sidder i By- og miljøudvalget samt Børneudvalget; Folketingskandidat for Radikale Venstre i Københavns Storkreds (Falkonerkredsen)
2020 - 2021
Midlertidigt folketingsmedlem for Radikale Venstre (stedfortræder for Ida Auken): Klimaordfører & it-ordfører.
2015 - 2019
Chefkonsulent og presseansvarlig i DVCA
2011 - 2015
Politisk konsulent for Radikale Venstre på Christiansborg
2010 - 2011
Projektkoordinator, Holm Kommunikation A/S
2005 - 2012
Cand.scient.pol., Københavns Universitet
2002 - 2005
Sproglig student, Østre Borgerdyd Gymnasium