Søren Ramsing

Søren Ramsing

Byrådsmedlem
Langeland Kommune
Langelands natur og kultur skal blomstre. I fællesskaber og samvær skal vi give hinanden og vore gæster oplevelser for livet. Langeland skal være stedet vi ikke vil undvære. Den grønne gren i havet - med det gode liv.
Søren Ramsing

Jeg er meget optaget af alle de politiske dagsordener.

Jeg ser frem til at få lov til at deltage bredt i udviklingen af Langeland med indsigt, overblik og sund fornuft.

Jeg er overordnet optaget af solid ledelse, hvor borgerne inddrages og behandles ordentligt – og åbenhed, imødekommenhed, grundigt forarbejde og jordnære løsninger, er det der fylder.

Jeg ønsker at bidrage konstruktivt til udviklingen af Langeland med den erfaring og indsigt jeg har erhvervet gennem livet.

Om mig

Jeg har hele mit liv været tæt knyttet til Langeland. Er vokset op i Lohals, hvor jeg har boet det halve liv – og bor nu. Jeg er sjældent gået den lige vej.

Jeg startede Lejerforening op i Svendborg i 1982, og har siden været formand – og siddet i den centrale ledelse af den danske lejerbevægelse.

I 1985 startede jeg et eftersyn af kreditforeningernes udlånspolitik på det tidspunkt, hvor realkreditsystemet var kørt af sporet og var præget af ”overbelåningssager” og svindel, som senere gav store tab for kreditforeningerne, som låntagerne måtte betale.

I 1988 blev jeg optaget på jurastudiet, uden adgangsgivende eksamen – og blev i 1989 ansat af Kirsten Jacobsen (MF FP) på Christiansborg for at holde kreditforeningerne på ret kurs. Vi stiftede, sammen med blandt andre Holger K. Nielsen (MF SF) og landsretssagfører Per Gudme (tidl. MV RV), foreningen Demokratisk Realkredit, som organiserede et solidt forsøg på at tage magten i Kreditforeningen Danmark og Nykredit. ”Banditter i habitter” er mit udtryk fra dengang.

Jeg har været formand for Lohals Havn A/S i fra 2000 til 2004, og er medarrangør af Lohals Frikadellefest. En stor del af min fritid har jeg hele livet brugt på at hjælpe folk, der er kommet i klemme i store og små sager.

I 2001 købte jeg en guitar og et sanganlæg, og fandt ud af, at jeg kan synge. Siden har jeg optrådt som Den Syngende Sagfører med både egne og andres sange.

2021 - nu
NU
Chefkonsulent i Skat
2016 - 2020
Virksomhedsjurist i Sydtrafik
2007 - 2015
Fuldmægtig i Energistyrelsen
1994 - 2007
Advokat (H)