Susanne Hjernøe

Susanne Hjernøe

Kandidat til kommunalvalget 2021
Lyngby-Taarbæk Kommune

Jeg håber, at Lyngby-Taarbæk kommune bliver en kommune, hvor vi gør brug af alle borgernes ressourcer. Vi skal gøre brug af de ressourcer, vi hver især har. Åbenhed og gennemsigtighed i beslutninger er vigtige.

Jeg har i en del år været med i det Radikale Venstre på sidelinjen. Men har nu fået lyst til at gå mere helhjertet ind i arbejdet. Jeg vil gerne gøre en forskel i forhold til:

  • Uddannelse – og børn og unge
  • Kultur og idræt
  • Dem midt imellem

Uddannelse – og børn og unge

Mit arbejde i skolebestyrelsen på Virum Skole var meget meningsfyldt og gav et indblik i det politiske liv i Lyngby-Taarbæk Kommune. Jeg gjorde en forskel fo børn og unge på Virum Skole Jeg har stor fokus på uddannelse, og jeg synes det er en vigtig arbejdsplatform at gå ud fra. Gode uddannelser og gode forhold både socialt og fagligt for vores børn og unge, er et vigtigt arbejdspunkt for mig. Jeg vil endvidere arbejde for, at der i kommunen skabes mulighed for, at de unge får et sted de kan samles. Et samlingssted er vigtig for de unges trivsel.

Kultur og idræt

Kulturen er også et område jeg prioriterer. Musik og teater er et område jeg synes er spændende og energigivende. Men også et område, der kalder på et øget fokus i kommunen. Lyngby-Taarbæks Musik- og Billedskolen har behov for yderligere fokus og ressourcer. Det er et vigtigt område for børn og unge i kommunen og et område, der har været lidt stedmoderligt behandlet. Jeg kan igennem mine børn se, hvor stor musik har betydning for deres uddannelse og velvære. Kulturen er en vigtig del af hverdagen i kommunen.

Idræt er også et område, jeg gennem mine børn har fået indblik i. Her har jeg bl.a. erfaring fra Virum Sorgenfri Håndboldklub (VSH), hvor alle mine 3 børn har spillet håndbold. Endnu et område der kan tåle en øget fokus. Det er vigtigt at have et sundt legeme både fysisk og psykisk. Her kan gode sportsfaciliteter være med til at fremme dette. Idræt er derfor et vigtigt punkt at prioritere.

Dem midt imellem

Jeg synes endvidere, at vi skal have fokus på de borgere i kommunen, der ikke er børnefamilier eller pensionister. Med andre ord dem midt imellem. Det er en ressourcestærk gruppe, der kan bidrage til kommunen på mange områder, og som kommunen kan have glæde af. Hvordan får vi denne gruppe til at trives og udvikles fortsat i kommunen – og i sidste ende til at blive i kommunen? Her kan yderligere kulturelle tilbud i kommunen være en af mulighederne.

Lær mig bedre at kende

  • Jeg elsker at rejse med min familie og har været mange steder bl.a. Nepal, Indien, Kina, Egypten og USA.
  • Familien har en ødegård i Småland, hvor jeg nyder at være.
  • Jeg har tilbragt en del tid i Frankrig og bl.a. læst Fransk på l'Université Paul Valery i Montpellier.
  • Jeg har endvidere deltaget i en arbejdslejr med Mellemfolkeligt Samvirke i Togo (Vestafrika), hvor vi bl.a. byggede skoler i landsbyer.
  • Som ung var jeg også lejrleder i Frankrig for unge mennesker fra Danmark og Frankrig via Mellemfolkeligt Samvirke. En af disse danske unge var Margrethe Vestager. Sammen byggede vi naturstier i en lille landsby i Frankrig :-).

Privat

Jeg er gift og bor i Virum og har tre børn/unge på 18, 22 og 24 år.

Jeg er uddannet jurist og har arbejdet/arbejder som chefkonsulent i Skatteministeriet, Skattestyrelsen og Akademikernes Centralorganisation. Jeg er generalist med fokus på bl.a. strategi, ministerbetjening, koordinering, politikudvikling og procesarbejde.

Jeg får energi af at holde mig i gang fysisk såvel som mentalt. Jeg løber en del og deltager i forskellige løb.