Kim Bruhn

Byrådskandidat
Helsingør Kommune

Lidt om Kim Bruhn

  • Jeg elsker at være aktiv i natur, skov og vand
    – den skal vi passe på.
  • Familiefar med hustru, børn og børnebørn.
  • Involverende forenings­menneske med virkelyst.
  • Selvstændig med grafisk virksomhed.
  • Født og opvokset i Helsingør. 
  • Privat bolig og erhverv er begge på Hellebæk Klæde­fabrik, der er bæredygtighedscertificeret DNGB Platin som den første renovering i Danmark. (Det er jeg glad for)
  • Jeg er aktiv på facebook - og linker til min private profil - jeg håber jeg kan blive ved med det indtil KV25 er overstået

Ny – men erfaren ...

Jeg stiller op til byrådet for første gang. Jeg har været medlem af de radikale i de seneste 10 år. Jeg har dog været foreningsaktiv i hele mit liv. Både i idrætsforeninger og andelsforeninger, bl.a. som bestyrelsesmedlem i Coop amba. 

Jeg stiller op for at sikre den radikale stemme i et byråd, hvor de konservative og socialdemokratiet er de store, der har brug for et modspil fra en stemme der sætter mennesket før systemet - og ønsker retfærdighed i sagsbehandling.

Jeg er grøn i hjertet – og har fokus på at vore grønne områder i kommunen skal bevares som grønne.
Erhvervsudvikling skal primært foregå på eksisterende arealer - og kommunen skal støtte evt. sanering af bygninger der ikke kan "genbruges".
Vi skal ikke byggemodne grønne arealer til erhverv/industri, men fokusere på liberale erhverv.

Jeg har drevet egen virksomhed siden 1996 – iværksætter og idérig – og forandringsparat.
Se lidt her på min personlige web-profil.

Erhvervsbyggeri i vores kommune, jeg mener ...

Fokus på anvendelse af eksisterende erhvervsarealer, når der bygges nyt. Vi har områder i kommunen, hvor det vil give mere mening at renovere og sanere med henblik på nye erhvervslokaler – end at bygge på grønne arealer. Lad os støtte den type byggeri i stedet for at bruge penge på byggemodning.

Byg på fx. Teknisk Museums grund, når der er brug for nye byggerier. Kommunen bør støtte genbrug af gamle bygninger og grunde til erhvervsbyggeri, i stedet for at udlægge nye grønne områder til erhverv. Så sparer man jo også byggemodnings­omkostninger samtidig med at det er miljø-bæredygtigt. 

Boligbyggeri i vores kommune

Vi skal ikke bruge grønne arealer på boligbyggeri - derfor skal vi tiltrække byggerier og borgere, som tænker færre “private” kvadratmeter og flere “fælles” kvadratmeter - og bygge højere når omgivelserne kan bære det.

Vi skal have færre P-pladser, men plads til at være

Når der anlægges P-pladser omkring bolig- og erhvervsbyggeri, skal vi tænke på hvordan fremtidens krav vil blive. I dag anlægges der ved nye byggerier mange P-pladser omkring bygningerne - ofte alt for mange. Vi udnytter kun pladsen til biler, men hvorfor ikke tænke flere muligheder ind. P-pladserne skal have karakter af kreativt anlagte aktivitetsområder, når bilerne ikke er der. 

Fra drømmebolig til mareridt

Jeg har gennem egne oplevelser fået erfaring med lokalplaner og arbejdet med disse. Både de folke­valgte og medarbejderne hos kommunen har “aktier” i beslutninger og sagsforløb.

Forløbet med min sag, hvor P-pladser blev anlagt hvor der skulle være grønt område, fik mig til endelig at gå aktivt ind i lokalpolitik. Jeg stiller derfor op til KV 2025 – og det er min debut – jeg vil bidrage med sund fornuft.

Jeg vil gerne sikre at lokalplaner i kommunen overholdes – lokalplaner skal vi som borgere kunne regne med. Der er for mange eksempler på dispensationer og som i mit tilfælde - bygherrer der bygger mod lokalplanen, selv om det er åbenlyst i strid med lokalplanen.

Ved gode lokalpolitikeres hjælp og opbakning blev min kamp mod systemet belønnet med fjernelse af asfalt. Men beskrivelsen af det grønne frirum lever det endnu ikke op til.

Se herunder en film jeg lavede da jeg skulle "råbe politikere og omverden" op!

I dialog med omverden og kommune

Radikale Helsingør

Strategi og målsætning