Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Publiceret

02. juli
2019

Radikale Venstre søger to presserådgivere

Vil du være med til arbejde for en ny retning mod et grønnere, friere og stærkere Danmark og Europa? Kan du tænke strategisk og omsætte politik, så det kan forstås og rykker dagsordenen? Så er du måske en af de to nye presserådgivere, vi søger i Radikale Venstre.
Vi søger to presserådgivere, hvor den ene bliver en del af det presseteam, som skal arbejde med vores 16 medlemmer af Folketinget og den anden bliver ansvarlig for presse, kommunikation og formidling for vores delegation i Europa-Parlamentet. Arbejdsstedet er på Christiansborg, men der vil være en del ophold i Bruxelles for den rådgiver, der arbejder for Europa-parlamentarikerne.
 
For begge stillinger gælder, at du er vidende og interesserer dig for politik, partier og positioner. Du er sandsynligvis journalist, kommunikationsuddannet eller lignende. Uanset din baggrund tæller din praktiske erfaring mest. 
 
Du ved, hvordan medier, redaktioner og journalister arbejder. Du kender nyhedsdøgnets rytmer og en god histories cyklus. Du kan tænke langsigtet og strategisk. Du skriver godt, hurtigt og korrekt. Du tænker i sociale medier og dialog frem for pressemeddelelser og envejskommunikation. Og du har dit netværk på plads. Alt sammen fordi du har arbejdet med presse og politisk kommunikation.
 
Presserådgiver for folketingsgruppen
Arbejdsopgaverne består bl.a. i presseovervågning, pressevagter, udarbejdelse af indlæg, indsalg af historier, kontakt til medierne og personlig rådgivning og træning. Arbejdsområderne er et bredt udsnit af politikområder - og vi forventer, at du kan sætte dig ind i sagsområder, og omsætte dem så de får relevans for medier.  
 
Du vil blive en del af Radikale Venstres pressetjeneste, der består af et mindre team af presserådgivere. Vi har et godt og uformelt arbejdsklima, hvor vi løfter i flok. Tempoet er højt og de faglige ambitioner er store i kampen for et grønnere, friere og stærkere Danmark. Du skal have gennemslagskraft, kunne arbejde selvstændigt, og i tæt samarbejde med vores andre faggrupper, ikke mindst vores politikudviklere. 
 
Presserådgiver for Europa-parlamentarikerne
Arbejdsopgaverne består bl.a. i presseovervågning, udarbejdelse af indlæg, indsalg af historier, kontakt til medierne og personlig rådgivning. Arbejdsområderne vil især være inden for klima og energi samt borgerrettigheder såsom databeskyttelse, asyl og politisamarbejde. Dertil kommer den bredere europapolitik. Vi forventer arbejdsglæde i et spændende og hektisk miljø med altid skiftende deadlines. Du skal kunne arbejde selvstændigt og opsøgende også på engelsk. 
 
Vi forventer, at du har
- mindst tre års erhvervserfaring fra en redaktion eller en politisk organisation allerhelst begge dele. 
- forståelse for politik og mediernes rytme 
- en sikker næse for den gode historie og et kreativt blik
- Evner at sætte en dagsorden - et godt, veludbygget og opdateret netværk blandt  meningsdannere og journalister og gerne i centraladministrationen og partier
- viden om dansk og europæisk politik, aktuelt og historisk
 
Om os
Radikale Venstres sekretariat på Christiansborg er et fællessekretariat for partiets folketingsgruppe, landsforbund og Europa-Parlamentarikere. Sekretariatet arbejder med politikudvikling, presse og kommunikation for Radikale Venstre.
 
Din ansøgning
 
Hvis du har spørgsmål til stillingen som presserådgiver for folketingsgruppen, er du velkommen til at skrive eller ringe til pressechef Eva Tingkær på 61624026 eller eva.tingkaer@ft.dk 
 
Hvis du har spørgsmål til stillingen som presserådgiver for Europa-Parlamentarikerne, er du velkommen til at skrive eller ringe til Morten Helveg Petersen på mortenhelveg.petersen@europarl.europa.eu.
 
Deadline for ansøgning er fredag 9. august 2019 kl.12.00. Søg herunder og angiv i ansøgningen, hvilken stilling, du søger.
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik