Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Daniel Nyboe Andersen

Iværksætter

Telefon23236109

Emaildaniel@nyboeandersen.dk

Jeg er viceborgmester i Aalborg og selvstændig. Jeg har blandt andet grundlagt/laver stadigvæk bla. www.bornekonferencen.dk og www.bennyandersenprisen.dk Hvem er du som person? (En kort præsentation) Jeg forsøger, at bruge min energi på de vigtige ting. Jeg bestræber mig på, at perspektivere små debatter i et helikopterperspektiv. Jeg vil gerne være konstruktiv og pragmatisk. Samtidig har jeg naturligvis nogle stærke principielle holdninger, der kommer frem når der er brug for en opsang. Jeg elsker, at være sammen med min familie - især mine tre børn. Min kæreste- børnenes mor- er skolelærer, og efter 15 år i almennyttigt byggeri, øver vi os nu (fra februar 2015) på godt og ondt i at være ejere af et parcelhus fra 1970´erne.

Jeg kan sagtens bruge en hel dag på at hygge, se en fodboldkamp, lave mad (det er næsten altid mig, der laver mad) og ende dagen med en god film eller serie på Netflix. Politik og virksomhed er vigtigt, men det er min familie altså også. Og jeg er altså ikke en af dem, der altid lader familien i stikken. Hvis jeg har lovet at tage min søn med ind at se AaB lammetæve et af de andre hold i Superligaen, så er de indtil videre ikke lykkedes for nogen, at komme med noget, der var så vigtigt at jeg har aflyst.

Bedre integration

Vi skal blive meget bedre til at få gavn af den kæmpe ressource, der ligger i borgere fra andre lande. Efter flere års kamp fik jeg i 2014 gennemført, at Aalborg kommune i højere grad ansætter tosprogede lærere, der kan hjælpe tosprogede elever helt op til 6. klasse. Alle skoleelever med andet modersmål end dansk burde tilbydes modersmålsundervisning. Det blev i 2011 anbefalet at stemme på mig som såkaldt "humanistisk værdipolitiker" på humanisme.dk

Rent urenset grundvand som drikkevand

Danmarks drikkevand er under pres. Det er unikt, at vi kan drikke rent urenset grundvand uden hverken kompliceret rensning eller tilsætning af fx fluor. I Nordjylland har vi særlige jordforhold, der gør at forurening næsten uhindret kan komme ned i grundvandet. Derfor skal vi passe sælig meget på vores rene vand. Siden 2010 har jeg været medlem af bestyrelsen for DANVA Dansk Vand- og spildevandsforening, hvor jeg kæmper for rent vand og imod nitrat, pesticider og andre gifte i vores drikkevand. Også i fremtiden. Det er desværre nødvendigt, da vandboringer lukker, vi har begrænsede reserver og politikerne er under pres for at tillade mere forurening.

Billigere og bedre kollektiv trafik
Siden januar 2003 er busbilletterne steget over 50% i Nordjylland. Siden 2006 har jeg siddet i bestyrelsen for Nordjyllands Trafikselskab, hvor jeg HVERT ÅR, har anvist andre måder at bruge pengene og stemt imod alle takststigninger i busserne. Desværre er der ingen, der støtter min kamp imod bustaksternes himmelflugt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik