Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Dennis Ejby Schmock

Studerende og udvikler

Telefon60787336

Emaildennis@schmock.eu

   

Hvem er jeg?

Jeg er 42 år og bor med min kone Henriette og vores to børn, Liva på 10 og Linus på 3 i Bofællesskabet Lange Eng, som vi var med til at bygge. Vi har boet i Albertslund i lidt over ni år.
Jeg er uddannet folkeskolelærer og har i lidt over 10 års erfaring med arbejdet som lærer, it-vejleder og it-konsulent i fra flere kommuner. Jeg blev valgt ind i  Albertslunds kommunalbestyrelse i 2013.

P.t. er jeg i gang med en ny uddannelse som datamatiker. Når jeg er færdig med  uddannelsen, trækker skabertrangen og det er min ambition at  blive selvstændig.

I min fritid brygger jeg øl. Efter jeg har fået børn og gik ind i politik er tiden ikke helt til stede. Men når jeg har tid, er det en kilde til stor tilfredsstillelse.

Jeg er desuden noget af en nørd. Jeg bruger rigtigt meget af min tid bag en skærm, eller i nærheden af en computer. Jeg har bygget min egen 3D-printer,fordi nysgerrigheden tog over og jeg blev nødt til at vide, hvad man kunne bruge den til.

Hvad interesserer mig?

Jeg er helt grundlæggende optaget af, hvordan vores verden hænger sammen, og hvordan vi vælger at omgås hinanden. Jeg har altid haft et stort behov for at blande mig i alt hvad jeg kunne, hvilket nok er årsagen til at jeg ofte ender i diverse bestyrelser. Igen var nysgerrigheden   den drivende faktor,  da jeg valgte at stille op til kommunalbestyrelsen tilbage i 2013.

Jeg går meget op i, hvordan børn og unge lærer bedst. Det værende sig i folkeskolen, i fritiden eller i helt andre sammenhænge.

Desuden er jeg meget optaget af, hvordan vi bruger de nye teknologier fornuftigt. Der er en misforståelse af, at så snart vi sætter strøm til noget, så bliver det automatisk bedre. Det værende sig læring i skolen, ældrepleje eller borgerservice. Intet kunne være mere forkert. Men formår man at holde fokus på de områder, hvor man kan udnytte teknologien rigtigt, kan der være en stor gevinst.

Hvad er det bedste ved Albertslund?

Jeg flyttede som sagt til Albertslund for lidt over ni år siden. Jeg kan huske at folk var meget vantro, da jeg valgte at flytte til kommunen: ”Til Albertslund?”, spurgte de imens Cafe Latten sprøjtede ud over bordet.

Jeg har siden lært at elske byen af hele mit hjerte. Den er både grim, med uendelige betonområder, men samtidig utroligt smuk på mange måder.
Vi har mange kulturer og mange nationaliteter iblandt  de 28.000 borgere i kommunen. Der er mange personer hvis forældre ikke er født i Danmark. Nogen ønsker at fremtille dette som en svaghed ved Albertslund? Jeg mener tværtom at det gør Albertslund stærkere og til et bedre sted at være.

Desuden er Albertslund grøn. Både fordi vi har meget natur, men også fordi Albertslund i mange år har arbejdet med at have en grøn profil. Det synes jeg virkelig er fantastisk. At man sætter miljøet så højt, på dagsordenen, er virkelig en styrke. Så længe man husker at holde fokus på det der virker og ikke går op i mærkningsordninger og prestigeprojekter.

Kulturlivet i Albertslund er i en klasse helt for sig selv. Vi har forbrændingen, drevet af ildsjæle og unge mennesker. Musikteatret med forestillinger fra nær og fjern. Vi har også en musikskole i verdensklasse. 

Hvad vil jeg kæmpe for?

Hvis jeg bliver genvalgt til kommunalbestyrelsen vil jeg fortsætte med at kæmpe for de mærkesager, der også har fyldt meget for mig de sidste fire år.

Først og fremmest er det vigtigt at vi styrker børn og ungeområdet i Albertslund. Det gør vi igennem gode normeringer i børnehaven, hvor der er voksne nok til at ingen børn bliver glemt. I de sidste fire år har vi været med til at sikre kvaliteten i børnehaverne, ved at øge andelen af uddannede pædagoger. Det standser naturligvis ikke der.

Desuden ser jeg meget gerne, at vi udnytter den grønne profil vi har i kommunen, og sætter fokus på at have udflytter- og skovbørnehaver. Det virker lidt absurd, at den eneste mulighed man har i Albertslund for at få sit børn i en skovbørnehave, er de private børnehaver. Specielt når man tænker på,  at over 60% af kommunen er naturområder.

På skoleområdet er det vigtigt for mig at styrke skolerne, så de kan levere god undervisning til eleverne. Allerede siden indfasningen af skolereformen, har jeg kæmpet for, at skolerne i høj grad selv kan få lov til at bestemme, hvordan dagene skal indrettes.  Jeg vil meget gerne tage skridtet videre og sætte skolerne helt fri. Fri til at vælge deres egne indsatser. Fri til at fokusere på det der virker på den enkelt skole. Fri for de 25 indsatsområder i Skole for Alle, som båndlægger meget store ressourcer på skolerne.

Når vi snakker erhverv, er det meget vigtigt for mig, at vi i endnu højere grad laver tiltag i kommunen der understøtter iværksætteri.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik