Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Jørgen Boelskov

Mag.Art/lektor emeritus

Telefon21756543

Emailj@boelskov.dk

Formand Glostrup
Medlem af Hovedbestyrelsen

Socialliberalisme er ikke et kompromis imellem socialisme og liberalisme. Socialliberalisme er et tredie standpunkt med fokus på rationelle, uideologiske løsninger på samfundets aktuelle og forudsigelige problemstillinger.

Da kirken og millitarismen dominerede samfundet, var vi imod disse i sine irationelle fremtrædelsesformer ("Hvad skal det nytte"). Men når en problemstilling ikke længere er aktuel, så fastholder vi ikke synspunkter af ideologiske grunde. Det er imod partiets rationalistiske DNA. I nutiden er det den irrationelle mobning af store dele af befolkningen og mennesker, der i deres nød flygter til Danmark, som vi forsøger at dæmme op for.

Fordelingspolitisk er det heller ikke rationelt, at fastholde et liberalt eller et socialistisk ideologisk udgangspunkt. En socialliberal fordelingspolitik vil derfor altid være kritiseret fra både højre og venstre.

Vi bliver ofte kritiseret for at være samtidigt både for og imod i nogle sager ...det er fordi enten-eller ikke altid er rationelt!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik