Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Marianne Jelved

overlærer

Telefon33127755

Emailmarianne.jelved@ft.dk

Medlem af Hovedbestyrelsen
 

Skoleordfører
Socialordfører
Ligestillingsordfører
Folkeoplysningsordfører
Ordfører for de frie skoler
Kirkeordfører

Personlig assistent:

Alexander Bjørn Jensen
rvalbj@ft.dk
3337 4784

Jeg er uddannet lærer og er cand.pæd. i dansk litteratur. Jeg har siddet i Folketinget siden 1987 og været valgt i Hjørringkredsen siden 1990. Jeg har været kulturminister, kirkeminister, økonomiminister og minister for nordisk samarbejde. Jeg er gift med Jan. Jan og jeg har sammen fire børn og ti børnebørn.Jeg har fire mærkesager, jeg vil arbejde for at gennemføre i fællesskab med den radikale folketingsgruppe:

Flere skal i arbejde
Mindst 3 mio. borgere skal være i arbejde. Når man har et job, bliver man en del af et arbejdsfællesskab. Det er nemmere at bestemme over sit eget liv og sin fremtid, når man tjener sin egne penge. I år fejrer vi 100 året for kvindernes stemmeret. Det er alletiders. Læg mærke til, at det tog 66 år før alle voksne havde stemmeret i Danmark.

Men den egentlige ligestilling kom først, da kvinderne gik ud på arbejdsmarkedet.  Et job betyder meget for den enkelte, og det er en del af løsningen på sociale udfordringer. Derfor skal man ikke vente, til alle andre problemer er løst, før man får anvist et job. Arbejdsmarkedet bør indrettes, så alle kan bidrage med det, de kan. Om det så er få timer om ugen.

Børns baggrund skal ikke bestemme deres fremtid

Børn har forskellige vilkår og muligheder i deres liv. Det har vist sig, at børns fremtid ofte afhænger af de muligheder for oplevelser og udvikling, de har haft som børn. Når vi ved det, så skal vi give familier, børneinstitutioner, skoler og lokalsamfunds fritids- og kulturliv muligheder for at give alle børn en god barndom. Hvert eneste barn skal opleve sig som en del af et fællesskab, hvor de har ret til at være med.   Alle børn skal udvikle deres sprog og deres sociale færdigheder og deres talenter. Når de møder kunsten, er de på lige fod. Man kan se, høre, føle på den og opleve den umiddelbart. Det kræver ikke særlige fagsproglige forudsætninger. Kunst og dens æstetik er en sensitiv vej til læring, erkendelse og erfaring. Børns baggrund skal ikke bestemme deres fremtid. Derfor skal alle børn have mulighed for at deltage i de fællesskaber, der opstår gennem deres barndom - også når de møder kunsten og kulturlivet i al deres mangfoldighed.  

 

Vi skal satse på grønne løsninger

Vi skal af med olie, kul og gas, fordi de bidrager til klimaforandringerne. Vi skal satse på bæredygtige energikilder som fx vind, solceller og biomasse. Vi skal også have høje ambitioner for energibesparelser. Udviklingen i vores samfund bør ske i samspil med klima, miljø og natur. Smarte, grønne løsninger kan udvikles og testes i Danmark, hvis universiteter, erhvervsliv og politikere samarbejder. Arkitekterne og de øvrige sagkyndige skal finde de kreative løsninger på tidens krav om de mest grønne og mest bæredygtige klimaløsninger, energikilder og ressourceforbrug. Kvalitet og mennesker i centrum skal præge boliger, bymiljøer og landskaber. Det er dyrt og spild af ressourcer at lade være.   

Vi har vist det før: Vi kan, når vi slår os sammen.

Samarbejde med erhvervsliv, Ålborg Universitet, andre uddannelser, kommuner, kunst- og kulturliv og alle frivillige miljøer samt ikke mindst borgerne er en tradition i særdeleshed i den nordlige del af Danmark. Den skal udvikles og være motorer for løsninger, alle andre kan inspireres af.

Derudover vil jeg arbejde for at gennemføre den politik, som Radikale  i Nordjylland har vedtaget. Den kan du læse om her: 

http://radikalenordjylland.dk/politik-2/

 

Uddannelse - 09.03.2017

Massiv skole-målstyring var aldrig meningen

Lad os på tværs af partierne forenkle de fælles mål og give skolerne mere frihed.

Læs mere
Marianne Jelved

Uddannelse - 25.05.2016

Sammen om fremtidens folkeskole

Folkeskolen er ikke bare mursten oven på hinanden. Folkeskolen er alle de tusinder af børn, der 200 dage om året i ti år af deres børneliv kommer til skolen. Skolen skal ses med et helhedssyn og ikke stykkevist og delt: alle børn har ret til at udvikle sig fagligt og socialt i et fællesskab.

Læs mere
Marianne Jelved

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik