Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Morten Helveg Petersen

Emailmortenhelveg.petersen@europarl.europa.eu

 

Morten Helveg Petersens poster i Europa-Parlamentet

  • Medlem af Europaparlamentet for ALDE-gruppen (Alliancen af Liberale og Demokrater for Europa)
  • Næstformand for Udvalget om Industri, Forskning og Energi
  • Stedfortræder i Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender
  • Medlem af Delegationen for Forbindelserne med Japan og stedfortræder i Delegationen for Forbindelserne med USA

EU er en historisk set enestående succes, som har skabt forsoning mellem tidligere fjender og en ramme for demokratisk samarbejde mellem forhenværende rivaler. Danmarks velstand og velfærd hænger uløseligt sammen med resten af Europa. 500.000 arbejdspladser i Danmark afhænger af eksporten til det indre marked. Og EU-medlemskabet har givet os danskere en lang række frihedsrettigheder, som vi i dag nyder godt af, ikke mindst fri bevægelighed.

Et Europa med fri bevægelighed
Jeg kæmper for, at vi danskere skal have frihed til at rejse, studere, handle og arbejde, hvor vi vil i EU. Det er muligheder, vi ofte tager for givet, men som er afgørende for Danmarks vækst, velstand og velfærd.

Danske virksomheder har brug for udenlandsk arbejdskraft. Når europæere betaler skat til dansk velfærd, er det også rimeligt, at de har ret til dansk velfærd.

Et grønt og bæredygtigt Europa
Jeg kæmper for et grønnere Europa med ren luft og rent vand. Og jeg tror på en fremtid med vindmøller frem for Putins gas. Hvis vi går forrest i klimakampen, giver det konkurrencefordele, skaber arbejdspladser her og nu og bidrager til et bedre klima og sundere miljø.

Derfor vil jeg arbejde for ambitiøse og bindende målsætninger for CO2-reduktioner, et reelt indre marked for energi og hurtige togforbindelser mellem Europas storbyer.

Et trygt og sikkert Europa
Jeg vil bekæmpe kriminalitet på tværs af grænserne. Derfor skal vi ophæve retsforbeholdet, og Danmark skal med i et stærkt politisamarbejde i Europa. Grænsebomme stopper ikke menneskehandel, børneporno og hjemmerøverier.

Mennesker på flugt skal behandles ordentligt, uanset hvilket land de kommer til i Europa. Derfor mener jeg, at de sydeuropæiske lande, som i dag modtager mange flygtninge, skal have mere økonomisk og praktisk hjælp. Ingen mennesker skal drukne i Middelhavet, når de flygter fra krig og fattigdom.

Ansvar for Europa, ansvar for Danmark
EU er en del af løsningen, ikke problemet. Et stærkt EU er i Danmarks interesse. Vi deler uløseligt skæbne med det øvrige Europa. Når det går op for Europa, går det op for Danmark – og omvendt. EU er vores mulighed for at få indflydelse på klodens fremtid.

Fordi Danmark er en del af Europa. Danmark har altid levet af at handle med omverdenen. Vores lille åbne økonomi og arbejdspladser er helt afhængige af hvad der sker omkring os.

Derfor skal vi tage ansvar – og bidrage til at skabe et økonomisk stærkt EU, der kan sikre Europa en central plads i verdensøkonomien. Ellers bliver EU løbet over af Kina og andre fremstormende økonomier. Der er ingen garantier for at Europa også fremover er et rigt og velstående kontinent. Det bliver vi kun hvis vi tager ansvar. Det er altafgørende for, at vi kan klare os i fremtiden i en verden karakteriseret ved globalisering og ny teknologi.

Vi skal tage ansvar i forhold til at holde sammen på den europæiske union i en tid, hvor kræfter søger at splitte os ad, tage ansvar i forhold til at sikre et robust finansielt system til gavn for realøkonomien, boligejere og virksomheder. Vi skal tage et ansvar for at hjælpe kriseramte lande på fode igen og sikre EU’s sammenhængskraft. Miljø- og klimaforandringer, jobskabelse og bæredygtig økonomisk vækst, ressourceknaphed, flygtningestrømme og sikkerhed er andre grænseoverskridende udfordringer, der løses bedst i fællesskab på trods af at Europa i øjeblikket i for høj grad er præget af politisk skepsis og institutionel lammelse.

For EU er verdenshistoriens mest succesfulde og forpligtende internationale samarbejde på et kontinent, der har været krigsskueplads og gennemlevet de største rædsler tænkes kan. I dag er EU en altafgørende ramme for dansk politik og Danmark bør deltage fuldt ud i alle dele af det europæiske samarbejde. EU er vores mulighed for at skabe en bedre verden.

EU - 02.11.2018

Europol-aftale degraderer dansk politi

Ny evaluering af den danske Europol-aftale er bekymrende læsning. Vores politi har ikke optimale arbejdsbetingelser. Det forværrer grænsekontrol og bekæmpelse af organiseret kriminalitet, og det bliver kun værre.

Læs mere
Morten Helveg Petersen

EU - 24.05.2018

Regeringens symbolpolitiske stramninger løser ikke årtiers fejlslagen integration

Europas udfordringer er også Danmarks udfordringer. Og de udfordringer løses ikke af symbolpolitik og varm luft, som regeringens ghettoplan er et udtryk for.

Læs mere
Morten Helveg Petersen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik