Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Susanne Wad Leth

Specialkonsulent

Telefon28478331

Emailswad1976@gmail.com

Formand Hvidovre
Formand Hvidovrekredsen
   

Et mere ansvarligt Danmark.

Jeg tror på et samfund, hvor alle får mulighed for at komme med og hvor alle får chancen for at udleve deres potentiale og opnå det, de drømmer om. Derfor skal vi stille krav til hinanden og hjælpe der, hvor der er behov for det. Her er nogle af de områder, som jeg mener, at vi sammen skal fokusere på:

Hvad kan vi gøre for at vinde klimakampen?

Klimadagsordenen er noget af det vigtigste vi skal tage os af - og vi skal gøre noget nu. Hvad kan du selv gøre? For mig handler det ikke kun om, hvad landende i verden kan blive enige om at CO2 reduktioner, men også om, hvad vi hver især kan gøre i hverdagen for at skabe et bedre klima. Derfor skal der mere gang i os private forbrugere- hvordan kan vi hjælpe? Vi skal gå forrest og vise resten af verdenen, at det kan lade sig gøre at vende de dystre udsigter og skabe et grønt Danmark.

Integration og udlændinge - kan vi være det bekendt?

I Danmark placerer vi asylansøgere på en ø, spærrer børn inde i asylcentre og giver dem i det hele taget så ringe vilkår at leve under, som vi ikke vil acceptere noget andet sted i Danmark. Det er skadeligt for børn at vokse op under sådanne vilkår, og det vil mærke dem resten af livet. Kan vi være det bekendt? Svaret er klart nej.

I udsatte boligområder har beboerne ringere rettigheder end andre. Straffen for kriminalitet er hårdere, børn tvinges i daginstitution fra de er 1 år gamle, udelukkelse fra at få adgang til en bolig, hvis du er på integrationsydelse. Er det er et retssamfund værdigt? Svaret er klart nej.

Vi skal droppe tiltag, som giver borgere i udsatte boligområder ringere rettigheder end andre. I stedet skal vi udvikle de udsatte boligområder med andre boligformer end lejeboliger, så områderne bliver mere blandede.

 Integrationsindsatsen skal styrkes. Vi skal se potentialer og ressourcer i stedet for problemer. Vi skal give plads til forskellighed, og vi skal møde alle mennesker med respekt, varme og positive forventninger.

Hvad betyder tryghed for dig?

For mig betyder tryghed, at vi i Danmark har et velfærdssystem, der fungerer, et sundhedsvæsen, der kan tage sig af de syge, daginstitutioner, der kan passe på vores børn, en folkeskole, der udvikler og udfordrer eleverne, uddannelsesmuligheder for alle og et sikkerhedsnet, der griber os, hvis vi falder.

Velfærden skal måles i gode liv, på oplevelser og resultater hos borgeren. Ikke i et regneark i antal minutter brugt per patient. Velfærden skal skabes sammen med dem, det handler om.  

 

Susanne Wad Leth

Jeg er 42 år, gift, opvokset i København og bor nu i Hvidovre på. Jeg er ansat i en kommune, hvor jeg arbejder med at skabe de bedste forhold for børn og unge. Jeg er stolt af at arbejde i det offentlige og for det danske samfund. Jeg ser det som en fælles opgave at sikre, at vi har en velfungerende hverdag og samfund for alle. Det vil jeg også kæmpe for i Folketinget.

 

Susanne Wad Leth i Folketinget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik