Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Rasmus Helveg Petersen

Direktør, DIPD

Telefon23119585

Emailrasmus.helveg@gmail.com

Mennesker og virkelighed

I øjeblikket er der et bredt politisk fokus på at gøre op med parallelsamfund. Flere nye danskere skal blive en del af det danske samfund. Vi skal have et stærkt velfærdssamfund med solide fællesskaber. Vi skal styrke sammenhængskraften i Danmark.

Det er jeg enig i. Men jeg er ikke enig i, at udlængestramninger og forbud er vejen til fællesskab. Det er tværtimod vejen til yderligere splittelse.

Det går på mange måder godt i Danmark og i verden. Men vi står også overfor en række globale udfordringer – klimaforandringer, flygtningestrømme og stigende nationalisme – som har betydning for vores velfærdssamfund i Danmark. Samtidig står vi overfor en række udfordringer i Danmark, hvor flere føler sig utrygge, og hvor flere føler sig uden for fællesskabet.

Det er på tide at gøre op med symbolpolitikken og erkende, at meget af den politik, der føres i øjeblikket, handler om taktik. Man tror, at man vinder valg på antallet af udlændingestramninger. Men vælgerne vil jo finde ud af, at Danmark hverken bliver bedre eller stærkere af den grund.

Så lad os komme tilbage til virkeligheden.

Som folketingskandidat for Radikale Venstre i Odense vil jeg blandt andet arbejde for, at vi genopfinder socialpolitikken i Danmark og vedgår, at der er mennesker, for hvem arbejdsmarkedet ikke er en mulighed. 

Vi skal decentralisere vores uddannelser, så det ikke er de store byer, der sluger hele udviklingen. 

Og så skal vi genopfinde vores klimaambition efter snart fire år i en osteklokke. Selvfølgelig skal vi fortsat gå forrest i klimakampen. 

Internationalt skal vi kaste os ind i kampen for et stærkt EU. Det kan vi gøre ved at genudnævne den bedste danske kommissær i historien, og ved at tage det forpligtende europæiske arbejde alvorligt i stedet for at tro at vi kan gemme os for internationale problemer bag grænsebomme. 

Vi skal genskabe et stærkt samfund med solide fællesskaber, så vi er klar til at møde og handle på udfordringerne i en globaliseret verden.

Jeg vil bidrage til at styrke sammenhængskraften i Danmark ved at tale åbent og ærligt om de rigtige udfordringer, og jeg vil arbejde for at finde løsninger på udfordringerne sammen med de mennesker, det handler om. Kun på den måde kan vi for alvor skabe forandringer. Vær med!

 

Klima - 03.11.2014

Vi kan ændre vejrudsigten, hvis vi handler nu

"Vejrudsigten behøver ikke at være så alvorlig, som DMI og FNs klimapanel advarer imod. For heldigvis kan vi ændre udsigten, hvis vi handler med det samme. Vi er præcis den generation, der stadig kan nå at ændre vejrbilledet for år 2100. Hvis vi beslutter os til at bruge mere vedvarende energi og bestræbe os på at spare på energien. Det mener jeg vi skal, og glædeligvis er resten af EU enig."

Læs mere
Rasmus Helveg Petersen

EU - 27.04.2014

EU’s energipolitik skal tilbage til fremtiden

Over de næste 20 år skal en meget stor del af EU’s energisektor fornys. Det er en historisk chance for at binde Europa sammen via et fuldt integreret og grønt energimarked, der vil gavne klimaet, rive kontinentet ud af sin dybe afhængighed af energiimport og skabe ny vækst.

Læs mere
Rasmus Helveg Petersen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik