| Radikale Venstre

Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Rasmus Helveg Petersen

MF stedfortræder

Telefon33 37 47 20

Emailrvrahp@ft.dk

Danmark er verdensetter i klimakampen. Det skal vi også være efter valget. Vores førerposition har skabt en enorm efterspørgsel efter grøn dansk energiteknologi. Resultaterne er klare. Eksporten er steget med mere end 30 procent i regeringens levetid og 2 ud af 100 privatansatte danskere arbejder i dag med vindmøller. Vores ambitioner skaber ikke bare gode danske arbejdspladser, vi har også hjulpet lande fra Kina til Mexico og Sydafrika med at flytte sig i en mere klimavenlig retning. Derfor er et Danmark uden kul og olie prisen værd, og det resultat jeg vil arbejde allerhårdest for at opnå.   

Vi skal også være parat til at tage bedre hånd om de svageste i vores samfund. For vi kan ikke være bekendt, at det er mors eksamenspapirer eller fars lønseddel, der afgør hvilke muligheder et barn har. Vi skal lægge berøringsangsten til side, og gribe fat om de familier vi kan se får udfordringer allerede før barnet bliver født. Det mangler da bare at vi giver ungerne en fair chance. 

Og så skal vi sørge for at indrette samfundet så der er råd til velfærd både for os selv og for fremtidige generationer. Det betyder blandt andet at vi skal hæve pensionsalderen så danskerne bliver lidt længer på arbejdsmarkedet, ligesom det betyder at vi skal se på at flytte skat fra arbejde til boliger. Det er ikke nødvendigvis et populært budskab i alle kredse, men nødvendigt at se fremtiden i øjnene og tage ansvar for den. Som politiker repræsenterer jeg nemlig vælgerne. Det er klart. Men det er mindst ligeså afgørende for mig, at være en god repræsentant for fremtidige generationer, dem, der ikke har fået stemmeret endnu. Derfor er klima, social mobilitet og økonomisk fornuft mine tre mærkesager.

 

Klima - 03.11.2014

Vi kan ændre vejrudsigten, hvis vi handler nu

"Vejrudsigten behøver ikke at være så alvorlig, som DMI og FNs klimapanel advarer imod. For heldigvis kan vi ændre udsigten, hvis vi handler med det samme. Vi er præcis den generation, der stadig kan nå at ændre vejrbilledet for år 2100. Hvis vi beslutter os til at bruge mere vedvarende energi og bestræbe os på at spare på energien. Det mener jeg vi skal, og glædeligvis er resten af EU enig."

Læs mere
Rasmus Helveg Petersen

EU - 27.04.2014

EU’s energipolitik skal tilbage til fremtiden

Over de næste 20 år skal en meget stor del af EU’s energisektor fornys. Det er en historisk chance for at binde Europa sammen via et fuldt integreret og grønt energimarked, der vil gavne klimaet, rive kontinentet ud af sin dybe afhængighed af energiimport og skabe ny vækst.

Læs mere
Rasmus Helveg Petersen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik