Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Morten Østergaard

MF

Telefon33 37 55 00

Emailmorten.ostergaard@ft.dk

Medlem af Hovedbestyrelsen
Medlem af Forretningsudvalget
   

Politisk leder
Gruppeformand
Udenrigspolitisk nævn
Nationalbankens repræsentantskab
Udvalg for forretningsorden
Verdensmålsordfører

Personlig assistent:
Lonnie Hedbak Thelander
rvloht@ft.dk
Tlf.: 3337 4748

Min holdning. Drop kul og olie. Grøn fremtid er prisen værd
Min ambition. Tre millioner danskere er i arbejde
Mit håb. Børns baggrund må ikke afgøre deres fremtid

For mig handler politik i al sin enkelhed om at skabe et endnu bedre samfund til vores børn.Vi har alle ret til at være her. Vi skal have størst mulig personlig frihed. Jeg skal hverken bestemme, om folk skal spise svinekød eller det modsatte, ligesom jeg heller ikke skal være dommer over, hvordan vi hver især indretter vores liv.Vi skal have frihed i det omfang, vi ikke begrænser andres. 

Men frihed kommer med et personligt ansvar. Kan du, skal du klare dig selv og tage hånd om din familie. Så vi i fællesskab kan tage os af dem, der ikke kan klare sig selv. Dem, der kun kan drømme om de muligheder, mange af os tager for givet. 

Børn af kontanthjælpsmodtagere har større risiko for at ende på kontanthjælp end mine børn. Og børn af kriminelle har større risiko for at ende i kriminalitet. Stadigvæk. Det er en spiral, vi skal ud af. Vi skal give udsatte mennesker drømmen og mulighederne tilbage. 

Jeg mener, at det er en falliterklæring for os alle, at hver anden indvandrer ikke er i arbejde. Det mønster skal ændres, og vi skal hverken være bange for at stille krav eller tilbyde en hjælpende hånd. 

Jo flere vi er i arbejde, jo større er din og min frihed og jo stærkere er vores fællesskab. Min ambition er, at mindst tre millioner danskere er i arbejde. Så vi er flere, der forsørger færre. Det kræver, at vi bliver længere på arbejdsmarkedet. Og det kræver, at vi tør se på skatten som et værktøj til at skabe arbejdspladser. 

Vi lever i et af de mest privilegerede og rigeste lande i verden. Derfor har vi en klar forpligtigelse til at se ud over vores egne grænser. Og når jeg møder mennesker, der er i nød, er jeg bedøvende ligeglad med, hvor de kommer fra. Det er mennesker, der vitterlig har brug for hjælp. Det kan vi ikke vende ryggen til. 

Jeg vil kæmpe for, at Danmark skal være helt uafhængig af olie, kul og gas. Det er en investering i fremtiden, vi ikke kan undslå os. Også når det koster ekstra i dag. 

Det handler om mennesker.
Det handler om os alle sammen.

 

Morten på sociale medier

Integration - 01.04.2019

LØSNINGER ELLER SYMBOLPOLITIK

Virkeligheden kalder. Vi skal have en ny retning for Danmark, hvor vi siger farvel til skadelig symbolpolitik og ja tak til integration, værdighed og tryghed for dem, der uddanner sig og arbejder. Hvorfor sætte integrationen i stå, når der er brug at give den et skub fremad?

Læs mere
Morten Østergaard

Radikale Venstre - 30.03.2019

VI DRUKNER I SYMBOLPOLITIK

Derfor svømmer jeg i dag fra symbol-øen Lindholm til havnen i Kalvehave. Det gør jeg for at vise beboerne i Kalvehave og alle de mange andre ofre for symbolpolitikken rundt om i landet, at de ikke er glemt. Og at vi stadig er nogle på Christiansborg, der tør svømme mod strømmen.

Læs mere
Morten Østergaard

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få seneste nyt om radikal politik