Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Presse
Webshop

Profil

Morten Østergaard
MF
Tlf: 33 37 55 00
Medlem af Hovedbestyrelsen
Medlem af Forretningsudvalget
Profil

Politisk leder
Gruppeformand
Udenrigspolitisk nævn
Nationalbankens repræsentantskab
Udvalg for forretningsorden

Udenrigsordfører

Personlig assistent:
Lonnie Hedbak Thelander
rvloht@ft.dk
Tlf.: 3337 4748

Min holdning. Drop kul og olie. Grøn fremtid er prisen værd
Min ambition. Tre millioner danskere er i arbejde
Mit håb. Børns baggrund må ikke afgøre deres fremtid

For mig handler politik i al sin enkelhed om at skabe et endnu bedre samfund til vores børn.Vi har alle ret til at være her. Vi skal have størst mulig personlig frihed. Jeg skal hverken bestemme, om folk skal spise svinekød eller det modsatte, ligesom jeg heller ikke skal være dommer over, hvordan vi hver især indretter vores liv.Vi skal have frihed i det omfang, vi ikke begrænser andres. 

Men frihed kommer med et personligt ansvar. Kan du, skal du klare dig selv og tage hånd om din familie. Så vi i fællesskab kan tage os af dem, der ikke kan klare sig selv. Dem, der kun kan drømme om de muligheder, mange af os tager for givet. 

Børn af kontanthjælpsmodtagere har større risiko for at ende på kontanthjælp end mine børn. Og børn af kriminelle har større risiko for at ende i kriminalitet. Stadigvæk. Det er en spiral, vi skal ud af. Vi skal give udsatte mennesker drømmen og mulighederne tilbage. 

Jeg mener, at det er en falliterklæring for os alle, at hver anden indvandrer ikke er i arbejde. Det mønster skal ændres, og vi skal hverken være bange for at stille krav eller tilbyde en hjælpende hånd. 

Jo flere vi er i arbejde, jo større er din og min frihed og jo stærkere er vores fællesskab. Min ambition er, at mindst tre millioner danskere er i arbejde. Så vi er flere, der forsørger færre. Det kræver, at vi bliver længere på arbejdsmarkedet. Og det kræver, at vi tør se på skatten som et værktøj til at skabe arbejdspladser. 

Vi lever i et af de mest privilegerede og rigeste lande i verden. Derfor har vi en klar forpligtigelse til at se ud over vores egne grænser. Og når jeg møder mennesker, der er i nød, er jeg bedøvende ligeglad med, hvor de kommer fra. Det er mennesker, der vitterlig har brug for hjælp. Det kan vi ikke vende ryggen til. 

Jeg vil kæmpe for, at Danmark skal være helt uafhængig af olie, kul og gas. Det er en investering i fremtiden, vi ikke kan undslå os. Også når det koster ekstra i dag. 

Det handler om mennesker.
Det handler om os alle sammen.

 

Skat - 19.05.2017

SKAT skal – igen – gøre Danmark stærkere

Vi må ikke vende det blinde øje til det, der er sket. Inddrivelsen af skattegæld har med IT-projektet EFI været for dårlig og direkte ulovlig i mange tilfælde. Jeg mener, at vi har en fælles pligt – på tværs af højre, venstre, rød og blå – til sammen at få rettet op på SKAT.

Læs mere
Morten Østergaard

Uddannelse - 08.05.2017

Jeg bliver harm, når børns fremtid afgøres af deres postnummer

For mig er uddannelse hjerteblod. Mere end noget andet. For uanset, hvor du kommer fra, fortjener du den fremtid, du selv vælger. Uddannelse giver dig muligheder og hjælper dig til at forme din egen fremtid.

Læs mere
Morten Østergaard