Hanne Roed

Folketingskandidat i Østjyllands Storkreds
Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland, hovedbestyrelsesmedlem
Jeg er ikke bange for at sige hvad jeg mener (det er også lettere at huske) og møder verden med et socialliberalt udgangspunkt, men er ikke bange for de kompromisser, som også er en del af den politiske hverdag. Det vil jeg med glæde bære med videre i politik, hvis vælgerne er enige.
Hanne Roed

Hvis stikordene social- og sundhedsforhold, grøn omstilling, kultur og uddannelse er vigtige for dig, så stem på en kvinde, som brænder for dem og lover at de vil få maksimal opmærksomhed i såvel Byråd, som Regionsråd.

Erfaring, gejst og ansvarlighed. Hele tre ting på en gang, men jeg mener, som allerede lokalpolitiker, at leve op til dem. Jeg interesserer mig for mange ting i politik, men hjertebørnene er social- og sundhedsforhold, grøn omstilling, kultur og uddannelse. Og derfor også et vågent øje på økonomien; man skal turde se kritisk på hvordan de forvaltes, også udenfor egne områder.

Politikere skal tage ansvaret på sig - også at være i dialog med borgerne, så de kommunale prioriteringer ikke kun bliver et Rådhusanliggende. Det gælder også på områder som byudvikling og infrastruktur.

Mine mærkesager

Sundhed og trivsel

Vi skal lave en mere helhedsorienteret indsats, ikke mindst over for udsatte, psykisk sårbare og multisyge borgere. Det betyder at kommune og region skal til at spille bedre sammen - vi skal bruge vores kommunale Sundhedscentre langt mere end i dag.

Grøn byudvikling

Aarhus er ikke Manhattan. Byfortætning giver borgerne mere ønsket byliv. Men borgerne skal ikke kun møde højhuse, trafikpropper og mangel på grønne områder. Byudviklingen skal give plads til mennesker og tilstræbes bæredygtig med cirkulære og klimavenlige løsninger.

Kultur og uddannelse

Vi skal sikre uddannelse til alle unge; det er både dannelse og muligheden for at tjene sine egne penge. Men også senere i livet skal der være mulighed for at skifte kurs, enten for at få job eller af ren og skært ønske om at lave noget andet.

Kultur er det som gør os til mennesker - dyr laver ikke kultur. Vi skal understøtte de mange og forskelligartede aktiviteter, som udgør kulturen, fra stationsport over folkeoplysning og aftenskoler, litteratur, musik til scenekunst og den avancerede udstilling på ARoS. Alt sammen gør det os gladere og ofte mere indsigtsfulde.

Mit håb for Aarhus Kommune og Region Midtjylland

Mit håb er for både kommune og region at man fortsat kan være et stort udviklingsområde, men også et med den nuværende mangfoldighed. Vi skal have avanceret vidensindustri, de indtjenende produktionsvirksomheder, masser af varierede uddannelsestilbud og et bredt tilbud af jobs(muligheder).
Til livet, både i hverdag og fest: Et summende byliv i Aarhus Centrum med spisesteder, indkøb og inspirerende kultur, men også grønne steder i byen. Der skal være byer med eget (by)liv og mindre byer hvor lokalsamfundet prioriteres og der skal være landet, hvor man kan få ro og fred, masser af natur og plads til livet.

1/0

Om mig

Jeg bor i det nordlige Aarhus, tæt på sygehuset, i et rækkehus med mine tre hjemmeboende børn. Deres storesøster studerer i København

Folk skal vide om mig, at jeg i bund og grund er et meget nysgerrigt menneske, som interesserer mig for rigtig mange ting, herunder Tyskland og tyske forhold; at jeg elsker at lave mad og bage, men kun ser programmer som Bagedysten for sjov, at jeg har nogle meget tålmodige veninder og at jeg elsker at være på ferie, men også elsker når jeg kravler ind hjørnet af sofaen mit rækkehus med remote, bog, tekop og IPad. Samtidig.

2018 - nu
NU
Næstformand i Region Midt og Bestyrelsesmedlem i VIA
2014 - nu
NU
Regionsrådsmedlem i Region Midt
2014 - 2015
Mentor og Bostøtte hos Kompetencecenter Skanderborg
2010 - 2013
Vikariater som Socialrådgiver (Favrskov, Djursland)
2007 - 2010
Socialrådgiverstuderende
2001 - 2007
Barsler og div. tidsbegrænsede kommunikationsopgaver
1999 - 2000
AC-fuldmægtig (under Fødevareministeriet)
1999
Cand.scient.pol fra Aarhus Universitet

Opstillingskreds

Hanne Roed er opstillet som folketingskandidat i Favrskovkredsen og Djurskredsen i Østjyllands Storkreds.