Kim Egeskov

Kim Egeskov

Byrådskandidat
Silkeborg Kommune

Jeg stiller op til byrådet, fordi jeg har noget på hjerte. Jeg mener vi bl.a. kan gøre det bedre inden for børn og unge, såvel inden for ældre og sundhed. Jeg stiller op til byrådet fordi jeg tror på mine muligheder for at blive valgt ind. Ved kommunevalget i 2017 fik jeg 248 personlige stemmer, som betød jeg blev førstesuppleant til byrådet. I 2017 var jeg en novice i kommunalpolitik, idet jeg blev opstillet som kandidat for Radikale Venstre kun få måneder før kommunevalget. Jeg har derfor siden 2017 arbejdet målrettet på at blive "politisk klogere".

Jeg har i indeværende byrådsperiode siddet i ungestrategiudvalget, hvor jeg har deltaget som eksternt medlem. Vi har i unge- strategiudvalget udviklet en strategi for hvordan vi i Silkeborg kommune får flere unge i arbejde og uddannelse. En strategi som er integreret af alle byrådets udvalg, så strategien kan blive til til handling.

Desuden har jeg vikarieret for Johan Brødsgaard ved byrådsmøde.

Mine mærkesager:

UDDANNELSE

Uddannelse er for Danmark den vigtigste forudsætning for at vi som samfund og land klarer os. Det er vigtigt at vi forstår uddannelse bredt. Vi har en tendens til at forstå uddannelse meget snævert – at det drejer sig om skolefaglighed og at opnå de højeste karakterer. Vi har også brug for en skole som værdsætter de aktive drenge, de skæve iværksættere, de kreative og kloge hænder.

Med skolereformen i 2014 blev der sat meget fokus på faglighed. Eleverne skulle blive bedre til at læse og bedre til matematik. Det er i sig selv et udmærket mål, men måden hvorpå man politisk valgte at opnå en bedre faglighed var helt skudt forbi. En længere skoledag, bevægelse i undervisningen, åben skole, understøttende undervisning – og mindre forberedelse til lærerne, samt indførsel af digitale læringsplatforme er tilsammen en dårlig cocktail for god læring og god trivsel.

God læring opstår ved at læreren kender sine elevers faglige forskelligheder, så læreren kan tilrettelægge, forberede og gennemføre en undervisning som er differentieret og tilgodeser den enkelte elevs resurser. Det kræver tid og mulighed for at forberede læring på forskellige måder. Det kræver at læreren har mulighed for at forberede sig ud fra elevernes behov. Jeg vil derfor arbejde for en mindre centralisering af folkeskolen.

NÆRDEMOKRATI

Nærdemokrati handler om at at skabe reelle muligheder for inddragelse og involvering. Det er ikke godt nok at tænke høringsperioderne som en nærdemokratisk mulighed. Politiske løsninger og resultater er til for borgerne, og derfor skal de politiske beslutninger give mening. Hvis de kommunale politiske beslutninger bliver symbolpolitik og spilfægteri, så svigter det politikerne borgerne.

KLIMA

Klimaudfordringerne skal vi tage alvorligt, og imens vi løbende drøfter mulige løsninger, vokser klimakrisen.
Det kan virke uoverskueligt at kunne gøre en forskel med de mange nationale og internationale bud på klimaforbedrende tiltag. Vi kan dog tage fat i lokale klimatiltag inden for eget nærområde eller inden for kommunegrænsen. Vi skal ikke vente på at andre løser klimaudfordringerne for os.

FRIVILLIGE KRÆFTER

Frivillige kræfter er uundværlige og skaber en ubetalelig mer-værdi. Frivillige er med til at give et meningsfuldt indhold i dagligdagen for os alle. Derfor skal vi styrke og støtte de mange frivillige indsatser. Der bør afsættes flere resurser til frivillige initiativer. Vi har ikke råd til at lade være.

Mine drømme og håb for Silkeborg

Jeg håber at vi får skabt en ny politisk kultur, hvor der arbejdes mere konkret og målrettet med borgerinddragelse. Jeg foreslår at Silkeborg kommunes nærdemokrati og borgerinddragelse får sit liv ved at nedsætte en række ad hoc udvalg, hvor borgerne sidder med sammen med byrådspolitikere. Disse udvalg er allerede formaliserede ved §17.4 udvalgene, så det kan lade sig gøre.

Silkeborg kommune bliver førende på grøn omstilling og klimatiltag. Der bliver taget nogle lokalpolitiske beslutninger som understøtter dette.

Den kommende kommunale vækst skal have mere fokus på helhedsudviklingen for Silkeborg kommune. Fokus skal rettes mod omegnsbyerne, så vi målrettet understøtter en udvikling for hele Silkeborg kommune.
Flere børn og unge trives gennem stærke sunde fællesskaber. Fællesskaber i skole, samt på fritidsområdet.

LÆR MIG BEDRE AT KENDE

Jeg har altid været nysgerrig på livsforhold og samfundsmæssige spørgsmål. Jeg har gennem forskellige job fået gode indsigter. Jeg har arbejdet i en vuggestue, på et plejehjem. I skolesammenhæng har jeg været på specialområdet, efterskole og almen folkeskole. Jeg har været TR og har arbejdet som frivillig i mange forskellige sammenhænge.

Mine erfaringer gør at jeg har forståelse og indsigter i mange forskellige samfundssammenhænge. Dette gør at jeg kan sætte mig ind i de politiske målsætninger og rammesætninger som kan være nødvendige, og som kan være til gavn for flest mulige og kommunen som helhed.
Min styrke er at kunne netværke og skabe dialog på tværs af skel. Det er der brug for i politik.

2015 pædagogisk leder og stedfortræder på læreruddannelsen, Aarhus
2014 skoleleder, Låsby
2010 pædagogisk leder og viceskoleleder, Tovshøjskolen, Aarhus
2005 lærer på STU, Silkeborg
2000 lærer på Silkeborg Efterskole
1997 lærer på Herningsholmskolen, Herning