Rabih Azad Ahmad

Rabih Azad-Ahmad

Byrådsmedlem
Aarhus Kommune
Jeg vil gerne give noget tilbage til samfundet. klima kræver handling nu. Jeg vil kæmpe for, at Aarhus bliver hele verdens klimahovedstad. Aarhus skal være et laboratorium for nytænkning, innovation og grønomstilling.
Rabih Azad-Ahmad

Aarhus skal være hele verdens klimahovedstad.

Alle børn skal have en god start på livet.

Aarhus skal være kendt for en by, der behandler de socialt udsatte med respekt og værdighed.

Aarhus skal være en by, hvor fællesskab prioriteres, derfor er det vigtigt, at vi har gode rammer for forenings- og idrætslivet. Aarhus skal fortsat være en stærk europæisk kulturby.

Mine mærkesager

Klima

Det skal kunne betale sig at tænke og investere i klimavenlige løsninger og produkter. De grønne virksomheder skal støttes og have bedre vilkår.. Det vil styrke både miljøet og beskæftigelsen. Grøn forretning skal være en god forretning.

Børn og unge

Alle børn har ret til den bedste start i livet. En tryg og fri barndom, hvor de leger, får venner og lærer at tro på sig selv. De første år af et menneskes liv er nogle af de vigtigste. Vi skal investere i dagsinstitutioner og folkeskoler.

Borgerinddragelse

Reel indflydelse til borgerne skal ikke bare være høringer, vi skal blive bedre til at lytte til Aarhus.

Om mig

Da jeg var blot 15 år, stod jeg uden håb og gode udsigter for fremtiden. I mange år havde min familie og jeg været på flugt fra krigens rædsler. To af mine brødre var blevet dræbt. Det var ikke nemt at starte forfra. Jeg var kørt fast og havde mistet modet. Men en dag skete der noget, der ændrede mit liv og hele min fremtid.

Jeg mødte et menneske ved min dør, som skulle vise sig at blive en inspirerende rollemodel for mig. Det var et kort møde, men med stor betydning. Manden i døren gav mig håb. Han gav mig tro på, at jeg kunne noget. At jeg var noget værd.

Jeg fik styrken til at tage ansvaret for mit eget liv. Til at tage fremtiden i mine egne hænder.

I dag er jeg jurist, 2. viceborgmester og rådmand i Aarhus.

Alle fortjener håb. Alle fortjener en bedre fremtid. Vi har brug for rollemodeller, der giver modet til at sætte mål og troen på at nå dem.

Vi skal tage ansvar for vores liv, vores børn og vores fremtid.

2014 - nu
NU
Rådmand
2012 - 2014
Advokatfuldmægtig
2006 - 2012
Dagligleder Gellerupparkens Retshjælp
1996 - 1998
Pædagogmedhjælper i børnehaven Mågen